Barion Pixel Ép és egészséges kéz és köröm – télen is! (x) – Coloré

Ép és egészséges kéz és köröm – télen is! (x)

2023. 02. 03.

A kezek és körmök állapota sok mindent elárul tulajdonosukról, épp ezért nagyon fontos odafigyelni rájuk, különösen télen, amikor a megszokottnál több viszontagságnak vannak kitéve.

Az emberről sok mindent elárul kezének és körmeinek állapota, például hozzájárulhat az első benyomáshoz, akár randiról, akár egy állásinterjúról van szó. Nem is a színpompásra festett körmökre gondolunk, hanem az ápolt, jól hidratált, tiszta kézről és körmökről, melyek pozitív érzéseket keltenek abban, aki csak rájuk néz. Ilyenkor télen a hideg időjárás miatt jobban oda kell figyelnünk épségükre, hiszen gyorsabban kiszáradhat kezünk bőre, körmeink pedig töredezetté válhatnak. Emellett a kézfertőtlenítő mostanra a női táskák tartalmának szerves részévé vált, melyek közül sok termék hosszútávon szintén nem tesz jót a kéznek. Emlékszem, hogy 2020 nyarán hetekbe tellett rájönnöm, miért hámlik az ujjaim vége, hiszen étrendben nem változtattam semmit és betegséggel sem kellett szembenéznem – kiderült, hogy a rendszeresen használt kézfertőtlenítő volt az oka. Ezeket a termékeket persze ma is ajánlott alkalmazni, főleg tömegközlekedés használata után, ettől függetlenül viszont oda kell, hogy figyeljünk a kézápolásra.

A015.23 Colore 3 Products 1200x675px 1
Alverde körömágybőr-eltávolító stift, 3 mlAlverde körömápoló krém sárgabarack, 10 mlAlverde körömerősítő szérum kalciummal, 10 ml/ Kép forrása: dm

Ám nemcsak azért érdemes odafigyelni a kezeinkre, hogy jól mutassunk mások előtt, hanem azért is, mert a száraz bőr könnyebben sérül, elkezdhet vérezni is, a repedezett bőrfelületbe könnyen bejutnak a kórokozók, melyek további problémákat okozhatnak majd. Arról nem is beszélve, milyen kellemetlen érzés, ha a kezünk érzésre olyan, mint a csiszolópapír.

Kézkrémek sokaságából válogathatunk

Hatóanyag tekintetében számos kézkrémben megtaláljuk a sokat hangoztatott norvég formulát – mely gyakorlatilag halolaj.  Ugyanis ottani halászoknál figyelték meg először, hogy a híresen rossz időjárási körülmények ellenére is puha és rugalmas marad kezük bőre, ilyen módon jöttek rá, hogy a halolaj intenzíven hidratáló tulajdonságokkal bír.

Fontos, hogy az arckrémekhez és testápolókhoz hasonlóan itt is bőrtípusnak és időjárásnak megfelelően válasszunk krémet. Lehetőségünk van natúrkozmetikumok közül is válogatni, és megtalálhatóak a drogériák polcain az aloe verával, kamillával, hialuronsavval felturbózott kézkrémek is, melyek bőrfiatalító, bőrnyugtató hatással bírnak. Használatukkor az egész kéz felületére vigyük fel a termékeket, nem kifelejtve a körömágyakat.

A015.23 Colore 3 Products 1200x675px 2
Alverde kéz- és körömápoló krém bio körömvirággal és bio aloe verával, 75 mlBalea MED Ultra szenzitív kézkrém, 100 mlAlverde kézkrém bio gránátalmával és bio karitévajjal, 75 ml/ Kép forrása: dm

Aki járt már dm-ben, az tudja, hogy itt az akció ismeretlen szó – helyette viszont a tartós ár stratégiát alkalmazzák, melynek lényege, hogy a termékeknél az ár 4 hónapon keresztül nem változik. Akciók helyett tehát a kiszámíthatóságot, tervezhetőséget kapjuk, hiszen ha később látogatunk el a boltba, infláció ide vagy oda, ugyanannyiba fog kerülni a már korábban megvásárolt termék – például egy kézkrém.

Az arcmaszkot ismerjük, de mit jelent a kézmaszk?

Néha nem elég a gyors segítség, hosszabb ideig tartó kezelésre van szükség. Ekkor vethetjük be a kézmaszkokat, melyek között vannak tubusból a kézre felkenhetőek illetve kesztyűhöz hasonlatos, textilből készült változatok is. A kezünk bőrére így felkerülő hatóanyagai a bőr mélyebb rétegeibe hatolhatnak, hiszen 10-20 percen keresztül is van idejük kifejteni jótékony hatásukat – nem úgy, mint a kézkrémek, melyek elsődleges szempontja a villámgyors segítség és felszívódás.

A015.23 Colore 3 Products 1200x675px 3
Balea kézmaszk shevajjal, sárgabarackmag- és vadrózsaolajjal, 1 párBalea antibakteriális kézgél, 50 ml – Alkalmazási terület: higiénés kézfertőtlenítésre alkalmazható, lakossági felhasználásra. Antimikrobiális spektrum: baktericid, szelektív virucid (vaccinia). Terméktípus: PT 1./ Kép forrása: dm

A Balea kézmaszk gazdagon ápoló formulája hidratáló sheavajjal, valamint értékes sárgabarackmag- és vadrózsaolajjal kényezteti a bőrt. Hidratáló hatását azonnal kifejti, illetve hosszantartóan óvja a kéz bőrét a kiszáradástól. Egyszerűen csak vegye fel az ápoló kesztyűt a kezeire és élvezze a kényeztető spa-élményt. Az eredmény: ápolt és bársonyosan puha kezek.

A megfelelő hidratáltság mellett a baktériumokkal szembeni védelem is fontos, ehhez kiváló termék a Balea antikabkteriális kézgél, ami nem hiányozhat egyetlen háztartásból sem. A folyamatos higiéniára nem csak a nátha- és influenzaszezonban kell odafigyelnünk. Higiénés kézfertőtlenítésre alkalmas, hatékonyan száll szembe a baktériumokkal és bizonyos vírusokkal. Használata egyszerű, nem szükséges hozzá sem vizet, sem szappant alkalmazni. Gyorsan beszívódik és nem szárítja a bőrt. Praktikus kis kiszerelése miatt ideális útközbeni használatra.

Borítókép forrása: dm