A rohanó, stresszes hétköznapok sokszor felőrölhetnek minket, ez pedig nemcsak a lelkiállapotunkra, hanem az étkezésünkre, életmódunkra is kihathat. Természetesen ez oda-vissza igaz, hiszen a feldolgozott élelmiszerek, a gyorséttermi ételek mind-mind hatással vannak a szervezetünkre és az energiaszintünkre.
Szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt és figyelmet kap a tudatosság és az egészséges életmód. Szervezetünk megfelelő táplálása nem mindig egyszerű feladat a felgyorsult hétköznapokon és a programokkal zsúfolt hétvégéken, de némi odafigyeléssel könnyebben megoldható. Testünk meghálálja a törődést, ugyanis a minőségi alapanyagok bevitelével nem csak energiánk lesz több, de a közérzetünk is javulni fog. A következő egyszerű tippekkel ezt gyorsan a napi rutinunk részévé tehetjük:
1. Váltsunk a mértékletességre!
Az emberek nagy része túl sok sót, illetve cukrot fogyaszt, sőt szinte észre sem veszi, hogy feleslegesen mennyit visz be ezekből. Ha tudatosítjuk ezt magunkban a főzés során, akkor egy idő után megfigyelhető lesz, hogy jobban érezzük majd az ételek természetes ízét. Sóból lehetőleg válasszunk tengeri vagy Himalaya sót, és érdemes a cukor mellett más, egészségesebb alternatíva felé nézelődni. A dmBio kínálatában találhatunk agavé- és rizsszirupot is, utóbbi ráadásul fruktózmentes!
2. A nap első étkezése
Reggelizz úgy, mint egy király – tartja a mondás. A reggeli és az ebéd legyen bővebb, a tízórai, uzsonna és a vacsora esetében pedig iktassunk be joghurtot, aszalványokat, zöldségleveket. A gabonák közül válasszuk az alternatív gabonákat (Pl.: zab, barna rizs, bulgur), valamint a teljes kiőrlésű változatokat, mert azokban sokkal több a hasznos tápanyag, nagyobb a rosttartalmuk és lassabb felszívódásuk miatt nem emelik olyan gyorsan a vércukorszintet.
3. Az vagy, amit megeszel!
Ne a kalóriákat nézzük, hanem az összetevőket. Ma már egyre több izgalmas alapanyag kapható a drogériák, valamint az élelmiszerboltok polcain. Az állati eredetű tejtermékek helyett teszteljük a növényi tejeket, főzőkrémeket, így az is bátran ehet a fogásból, aki intoleranciától vagy allergiától szenved. Ha készételt vásárolunk, akkor is fontos, hogy tudjuk, hogy mi van benne, honnan származik és pontosan mennyi energiát ad.
4. Nem csak vegánoknak!
Míg régebben igazi kihívást jelentett az olyan termékek vásárlása, amelyek semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, addig napjainkban egyre több és több lehetőség áll rendelkezésünkre az ételek és italok terén. Már nem csak a mandulaitalig terjed a szortiment, húshelyettesítők is várnak minket a dm üzleteiben.
5. Mennyiség VS minőség
Az egészségesebb és tudatosabb táplálkozásnál ne az árakat nézzük, hanem azt, hogy kevesebb mennyiséggel, több energiát nyerünk a testünknek, többek között a minőségi összetevőknek és az előállításnak köszönhetően. A dmBio termékkínálat kialakításakor fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, a környezetvédelem. Legyen szó akár a tervezési folyamatról, gyártásról, a termékek megbízható minőségét a csomagoláson szereplő nemzetközi ellenőrző szervezetek és bio logók szavatolják.
Borítókép forrása: dm