Barion Pixel Így változik a budapesti vonaljegyek ára szeptembertől – Coloré

Így változik a budapesti vonaljegyek ára szeptembertől

2023. 07. 21.

A budapesti vonaljegyek drágulását jelentette be a BKK, úgyhogy szeptembertől az új árakra kell készülnünk!

Évek óta először változik a vonaljegyek ára a fővárosban – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ. Szeptember elsejétől a vonaljegyek ára 350 forintról 450 forintra emelkedik. Ha a fedélzeten, a sofőrtől vagy a kalauztól veszünk jegyet, az eddigi 450 forintos jegyek ára 600 forintra módosul. Ennek értelmében a gyűjtőjegy ára is nő, 3000-ről 4000 forintra.

Amit nem érint a vonaljegyek emelkedése Budapesten

Jó hír azonban, hogy a bérletek ára továbbra is változatlan, és a 14 éven aluliak, valamint az álláskeresők a jövőben is ingyen utazhatnak. A diákbérlet marad a 3450 forintos áron, a felnőtteké pedig 9500 forint. A vonaljegy-áremelésének egyik oka az, hogy arra ösztönözzék az utasokat, hogy váltsanak bérletet. Ez napijegy esetében is előnyös lehet, ami 2500 forint, azaz ha hat jegyet lyukasztanánk, jobban járunk egy napi bérlettel.

A vonaljegyek ára szeptember elejétől drágul, de a béretek ára változatlan marad / Kép forrása: Unsplash
A vonaljegyek ára szeptember elejétől drágul, de a béretek ára változatlan marad / Kép forrása: Unsplash

Bár drágulnak a jegyek, a szolgáltatás meglehetősen széleskörű, ugyanis egy kiegészítővel eljuthatunk a BKK járatain Szentendrére, Szigetszentmiklósra és Gödöllőre is.

Érdemes figyelemmel követni a MÁV és a Volán jegyárainak változásait is, ugyanis július elsejétől a héven is többet fizetünk a kiegészítőért, mint előtte.

Forrás: Telex.

Nyitókép forrása: Unsplash