Barion Pixel Lemaradtál a nyaralásról? Dehogyis! – Coloré

Lemaradtál a nyaralásról? Dehogyis!

2021. 09. 16.

Búcsút intettünk a nyárnak, de te mégsem nyaraltál? Még van lehetőség ősszel bepótolni az utószezonban.

Az idei nyáron nem jött össze a nyaralás? Számtalan oka lehet annak, hogy le kellett mondani a belföldi és/vagy külföldi utazásról. Sok család számára pedig a nyár jelenti annak lehetőségét, hogy közösen elutazzanak egy, talán már évek óta kiszemelt helyre. A nyári szabadságolás idejét a legtöbben tényleg arra fordítják, hogy pihenjenek és ebbe a nyaralás is beletartozik.

Nyaralás átütemezve az utószezonra

Van egy jó hírünk. Azért, mert idehaza beköszöntött az ősz, nem jelenti azt, hogy mindenhol vége a nyárnak. Ha az idő és a pénz is engedi, akkor tervezzetek be az őszre egy nyaralást. Igen, jól olvasod! Utószezonban az utazás, a nyaralás is sokkal kellemesebb lehet, de nemcsak a pénz miatt. Megmondjuk, hogy miért:

Forróság nélkül

Utószezonban a tengerparti nyaralás is más. Még kellemesen napos az időjárás, amely annak lehetőségét is megadja, hogy a fürdőzést kiélvezzétek. A kánikula hiánya azonban megkönnyíti, hogy ne csak a napozást, fürdőzést élvezzétek, hanem a kulturális programokra is szakíthassatok időt. Ha nincs forróság, élvezetesebb nyakatokba venni a helyi látványosságokat.

Utószezon
Kép forrása: Shutterstock

Pénzspórolás

A pénz nem minden. Mondja az, akinek sok van, de legtöbbünknek meg kell néznie azt, hogy mire ad ki. Az utószezonban történő nyaralás megadja annak lehetőségét, hogy az utazás, a szállás és a vendéglátás is jóval kedvezőbb legyen a főszezonhoz képest.

Agyrémtől mentes szálláskeresés

A spórolás csak az egyik szempont, amiért egyre többen választják az utószezont. Az idegeskedés már amiatt is elmarad, mert sokkal könnyebb szállást találnotok akkor is, ha nagyon felkapott helyről van szó.

Utószezon
Kép forrása: Shutterstock

Lelki nyugalom és pihenés

Talán már a pénztárcabarát nyaralás megadja azt az érzést, ami miatt még nyugodtabban mehettek az őszi időszakban nyaralni. A zsúfolt tengerpart, a tömeg elkerülése sokak számára megfizethetetlen lelki kényeztetést jelent. Ha a nyaralás alatt szeretnétek nyugalomban elfogyasztani egy csésze kávét, egy koktélt, kipróbálni a helyi specialitásokat és nem az átláthatatlan tömeget nézni, akkor tetszeni fog ez a választás.

Betegség nélkül

A zsúfoltság és tömeg nélkül annak is kisebb az esélye, hogy a nyilvános helyeken kórokozókkal találkozzatok és megbetegedjetek.

Hátrányok

Ha a nyaralásban nem az a fő szempont, hogy minél csendesebb legyen a környezetetek, szeretitek a nyüzsgést, a forgatagot, az utószezon megfoszt ettől az élménytől.
Az időjárás is kiszámíthatatlanabb. Fel kell készülni erre is, ezért érdemes gondoskodni melegebb ruházatról is.

Ne feledkezzük meg az előszezonról sem!

Az utószezonhoz hasonlatos kedvezményekkel és előnyökkel jár, ha már tavasszal úgy döntötök, hogy megelőzitek a tömeget. Nemcsak az utazási költségben és a szállásfoglaláskor mutatkozik meg az árengedmény, de még a strandokra is ingyenes lehet a belépés.

Borítókép forrása: Shutterstock

0 /eletmod/utazas/lemaradtal-a-nyaralasrol-dehogyis/