Légi utazás pandémia alatt

Ha repülni készülsz, a következőképpen tudod a lehető legnagyobb biztonságban tartani magad a COVID-19 járvány idején.

Majdnem egy év elteltével utazás nélkül az emberek megtanulják uralni a vírustól való félelmüket, és végül úgy döntenek, hogy elhagyják országukat. A vakcinakísérletek megindulásával számos paranoid karanténozó megtalálta a módját, hogy biztonságosan eljuthasson a célállomásra. Annak ellenére, hogy nagyon kevés bizonyíték van a COVID fertőzésre egy repülőgép fedélzetén, mindig jó intézkedéseket hozni saját és szeretteid biztonsága érdekében.

Forrás: pexels.com

A légitársaságok elővigyázatosságból mindenkinek maszkot és arcvédőt adnak ki. A középső ülésen utazók körbevezethető „ruhát” is kapnak, ami majdnem olyan jó, mint egy teljes testű PPE. A repülőterek számos lehetőséget biztosítottak az emberek számára a biztonságos utazáshoz, ezért használd ki ezeket a biztonsági protokollokat, és tanuld meg, hogyan utazhatsz újra ebben az új normában, követve alapvető tippjeinket és trükkjeinket!

Online check-in

A repülőterek megtalálják a módját annak, hogy minimalizálják a repülőtér személyzete és az utasok közötti kapcsolatot, és az egyik fő lépés ebbe az irányba a webes bejelentkezés. A webes check-in választásával az utazók könnyedén átmennek az első ellenőrzések anélkül, hogy bárkivel kapcsolatba kellene lépniük, és meg kell tartani a távolságtartást. Ha nem fejezed be a webes bejelentkezési folyamatot, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy kapcsolatba lépsz más emberekkel és megszakítod a social distancing-et. Az internetes bejelentkezés megerősítése érdekében a hatóságok díjat írtak elő azoknak az utazóknak, akik a repülőtéren jelentkeznek be.

Ne nyomtasd ki a beszállókártyád

A repülőtéri hatóságok engedélyezik, hogy telefonján használhasd a légitársaság szolgáltatása által biztosított e-beszállókártyát. Kerüld a nyomtatott beszállókártya cipelését, mert ez veszélyeztetheti a fertőzés kockázatát a biztonsági ellenőrzés során és a beszállókapunál. A repülőtérre való belépéskor az őrök egy üvegpajzs fülkében vannak, és a pajzshoz tartva meg kell mutatnia a jegyed és az igazolványod, anélkül, hogy a telefonod vagy az igazolványod harmadik személynek kellene átadnia. Ugyanez vonatkozik a biztonságra is, és beszállás közben csak be kell szkennelned a jegyed a személyzet jelenlétében.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Mi szükséges a baba nyugodt alvásához és mi nem?