Barion Pixel Új telefonra vágysz? Egy igazán modern készüléket ajánlunk a figyelmedbe! (X) – Coloré

Új telefonra vágysz? Egy igazán modern készüléket ajánlunk a figyelmedbe! (X)

2024. 01. 11.

Annyiféle okostelefon kapható ma már, hogy nem igazán könnyű kiválasztani közülük a megfelelőt. Órákat lehet eltölteni az összehasonlító oldalakon, mire kiderül, hogy egyik készülék ezért nem jó, a másik azért.

Létezik vajon olyan darab, amely kielégíti az átlagigényeket, de kitűnik a többi közül egyedi dizájnjával? Igen! Ez pedig nem más, mint a CoolMobile.hu oldalán is beszerezhető Nothing Phone, amely lenyűgöző kialakítást kapott. Ismerkedjünk meg a gyártóval és telefonjaikkal!

A Nothing vállalat

Bizonyára nem sokaknak cseng ismerősen a Nothing név, ami nem csoda. A vállalatot csak nemrégiben, 2021-ben alapította Londonban a OnePlustól távozó Carl Pei. Olyan híres emberekkel kezdte meg az együttműködést, mint Steve Haufmann, a Reddit médiavállalat igazgatója, Casey Neistat youtuber vagy Tony Fadell, aki az iPod atyja.

Különleges, figyelemfelkeltő, extravagáns eszközök gyártását tervezte el a cég, és 2022-ben meg is jelent első telefonjuk, a Nothing Phone (1), amely átlátszó hátlapjával valóban egyedi lett. Már itt is láthatóak voltak azok a LED csíkok, amelyek információközvetítőként is funkcionálnak.

A Nothing Phone speciális kialakítása miatt azonnal a fiatalok kedvencévé vált Angliában, majd Európa többi országában és később a tengeren túl is. Magyarországon 2022 nyarán debütált az első modell – a középkategóriás szegmensben. Egy évre rá pedig a Phone (2) is megjelent.

Az olvasók számára érdekes lehet még a történet arról, miért pont Nothing – azaz Semmi – lett a vállalat neve. A terv eleve az volt, hogy valamilyen ütős, esszenciális márkanevet választanak: szóba jött például a Next és Stone, de ezek nem tetszettek Carl Pei kishúgának. A cégalapító annyira ideges lett ettől, hogy úgy döntött egy hirtelen ötlettől vezérelve, hogy a vállalatot Nothing névre kereszteli.

Végeredményben valóban nincs semmi, ami a telefonok belsejét takarná: az átlátszó hátlap azonnal meghozta a sikert.

A Nothing Phone

A legnagyobb szenzáció mindenképpen a LED-világítású, Glyph elnevezésű alakzat a készülék hátulján. Ezek a fénycsíkok jeleznek, ha üzenetünk érkezik, hívnak bennünket vagy jött egy értesítésünk.

Elöl és hátul Gorilla Glass üveglapot találunk, amelyet újrahasznosított alumínium foglal keretbe. Az OLED kijelzők magas fényerővel és képfrissítéssel rendelkeznek.

A pozitívumok közé sorolható még a viszonylag nagy akkumulátor: a Phone (2) esetében ez 4700 mAh, amely vezetékesen és vezeték nélkül is tölthető, sőt a fordított töltés is működik, amellyel leginkább csak csúcskategóriás készülékek esetén találkozunk.

Videózni, fotózni is remekül lehet a Nothing Phone-nal

Kiemelkedően jó teljesítményt nyújt az eszközök kamerarendszere. A Phone (2) elöl egy 32 MP-es, hátul két, 50-50 MP-es kamerával rendelkezik, ehhez járul még a LED vaku is. A 4K videózás is lehetséges.

Akár 512 GB tárhellyel rendelkező változatot is rendelhetünk a CoolMobile.hu oldaláról, érdemes szétnézni itt, ha valóban különleges androidos telefonra vágyunk!