Barion Pixel Szakértő állítja: bizonyítékai van az UFO-k létezésére – Coloré

Szakértő állítja: bizonyítékai van az UFO-k létezésére

2024. 06. 16.

Az, hogy van-e élet a halál után legalább olyan sokakat megmozgató kérdés, mint az, hogy léteznek-e UFO-k? A válasz legalább annyira.

Minden tudományos képzettség nélkül, laikus módon is arra a következtetésre juthatunk, az univerzumunk olyan nagy, hogy akár több értelmes élőlény is élhet benne az emberen kívül.

Nem csak kitaláció az UFO

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának egykori embere sok időt töltött azzal, hogy UFO-k után kutasson. Munkája során pedig meggyőződött arról, hogy bizonyára léteznek is.

Nick Pope feladata az volt, hogy megvizsgálja az UFO-észleléseket és azok lehetséges védelmi, repülés- és nemzetbiztonsági vonatkozásait. Miután maga mögött hagyta a minisztériumot, rendszeresen vállalt nyilvános megjelenéseket hírműsorokban, dokumentumfilmekben, hiszen hatalmas szakértelmére kíváncsiak voltak. Nem véletlenül kapta a becenevet: Valódi Fox Mulder – írja a Mirror. Pope azt állítja:

Szilárd meggyőződésem, hogy van élet odakint. Mivel a fizika és a kémia törvényei állandónak tűnnek a megfigyelhető univerzumban, így hacsak nem gondoltjuk azt, hogy a Földön van valami igazi varázslat, úgy tűnik, nincs jó ok arra, hogy máshol ne keletkezzen élet.

Habár számos bejelentés érkezik UFO-észleléssel kapcsolatosan, és vannak már bizonyítékok is, azok azonban megcáfolhatók. Aztán az UFO-k létezését csorbítják az összeesküvés-elméletek, valamint a földönkívüli életbe vetett hit miatti szkepticizmus.

UFO
Kép forrása: Getty Images

A szakértő szerint

Pope hatalmas szakértelme és a területen végzett munkájának köszönhetően azt állítja, hogy a kormányok eltitkolják az igazságot a földönkívüliekkel kapcsolatban. Ez pedig a spekulációknak és az összeesküvés-elméleteknek kedvez. Ugyancsak fokozza a bizalmatlanságot az, hogy olykor erősen hiányos információk, vagy torzított és/vagy szerkesztett felvételek kerülnek nyilvánosságra. Az internet és a közösségi média segítségével pedig könnyel szárnyra kelnek az ilyen fals hírek és megerősíthetik a hiedelmeket, a félelmeket.

Nick Pope elárulta, hogy az úgynevezett Project Blue Beam volt a legfelháborítóbb elmélet, amely egy hologram kivetítési technológiát jelent és már az 1990-es években megszületett. Az elmélet szerint a NASA és a Pentagon alkotta meg azért, hogy a földönkívüliek invázióját szimulálják a kivetített 3D-s ábrák segítségével.

Nyitókép forrása: Getty Images
0 /eletmod/technika/szakerto-allitja-ufok-leteznek/