Mindent a fülnek: ezt tudja a Huawei FreeBuds 4i (X)

2021. 04. 26.

Ideje végleg elszakadni a múltban megszokott, gyenge minőségű fülhallgatóktól, és ideje elszakítani a kábelt is. A Huawei okosfülese hangminőség terén is maximumot ad, de ennél is többet tud.

Huawei Freebuds 4

Anyák napja környékén példálózhatunk azzal, hogy a fülhallgatós zenehallgatás igazán a szüleink fiatalkorában, az 1980-as években vált népszerűvé, amikor az első hordozható kismagnók és zsebrádiók elterjedtek. Ekkoriban a fülhallgató egy pánttal rendelkező, műanyaghabos megoldás volt, ami úgy-ahogy illeszkedett a fejre és a fülre, és a mai eszközökhöz képest igen gyengécske hangminőséget produkált. Aztán szép lassan megjelentek a különböző kialakítású, fülbe dugható megoldások is, persze a vezeték még itt is megmaradt. És bizony, sokan 2021-ben is nagyjából itt tartanak, ha fülhallgató vásárlásán gondolkoznak, pedig egy minden szempontból mai modell már teljesen máshogy néz ki és jóval többet is tud. Vegyük például a Huawei FreeBuds 4i-t, amely kiváló példa lehet arra, mi várható el egy mai fülestől!

Kényelem és minőség

A Huawei FreeBuds 4i már rég maga mögött hagyta a vezetéket, az apró fülesek Bluetooth 5.2 szabványt használnak a hang és az adatok átviteléhez. Ez villámgyors és biztonságos módszer, így a zenehallgatás mellett filmnézéskor vagy mobilos játék közben is késleltetés nélkül élvezheted a hangeffekteket.

A fekete vagy fehér színű apróságokat stílusos tokban kapod, amely egyben úti töltőként is funkcionál: amikor a teljes feltöltéssel akár 10 órányi zenehallgatást garantáló fülesekből minden energia elszáll, villámgyorsan feltöltheted őket a tokba helyezve – így akár 22 órára is elnyújthatod a működést. Ha pedig sietsz valahová, akkor sem kell kétségbe esni: mindössze 10 perces töltéssel akár 4 órányi zenehallgatásra is felkészítheted a fülhallgatóinkat.

A kis fülesek ergonomikus kialakítása miatt attól sem kell tartani, hogy az apróságok kipotyognának a füledből, emellett pedig a szuperkönnyű kivitel miatt még órák múlva sem érzed, hogy kényelmetlenné válnának. A hangminőségre pedig nem lehet panasz, hiszen a 10 mm-es dinamikus vezetők teljesítményét a polimer membrán tovább gazdagítja – ezáltal el lehet felejteni az apró “gombfülesek” cincogó hangocskáját, a FreeBuds 4i részletgazdag hangképet biztosít a legmélyebbtől a legmagasabb tartományig.

Csak azt halld, amit szeretnél

Persze a hangminőség még nem minden: egy zajos utcán, vagy akár az otthon kiabáló családi körben sok más fülhallgató “elvérzik”, amikor a külső hangok megzavarják a zenehallgatást. A FreeBuds 4i aktív zajszűrő rendszere kiválóan csökkenti az ambiens zajokat a beszédhangtól a közlekedés mormolásán át a szélzajig. Ez akkor is segít, ha nem zenét hallgatsz, hanem telefonálsz: a dupla, speciális kialakítású mikrofonok segítségével a hívott fél csak téged hall tisztán, a háttérzajokat pedig szinte nem is érzékeli majd.

A zajcsökkentés persze nem megy annak rovására sem, hogy a környezeted aktív résztvevője maradj: ha valaki megszólít, nem kell kivenned az apróságokat a füledből, elég csak hosszan rányomni az érzékelő felületére egy Éberség mód nevű üzemmódhoz, amely átereszti a környezetből érkező hangokat. Az AI Life app segít a fülesed zajszűrésének megfelelő beállításában.

Huawei Freebuds 3

A komoly tudást gyerekjáték használni

Ha attól tartanál, ilyen tudású eszközt bonyolult kezelni, és sokáig tart majd megtanulnod és megszoknod a használatát, nyugodj meg: a FreeBuds 4i kezelése a lehető legegyszerűbb. Egyrészt hihetetlenül egyszerűen csatlakozik mobiltelefonodhoz vagy más eszközödhöz: elég egyszer beállítani a Bluetooth kapcsolatot, innentől kezdve bármikor kinyitod a töltőtokot, a Huawei mobilon azonnal felbukkan az értesítés, hogy máris használhatod a füleseket.

Huawei Freebuds 2

A legfontosabb funkciók eléréséhez sem kell a telefon után kapkodni: a hívások fogadásától a zenék lejátszásán át a zajszűrési ki-be kapcsolásáig mindent egyszerűen elérhetsz úgy, hogy a füledben lévő eszköz külső felületére koppintasz.

Szóval visszatérhetünk a “bezzeg a szüleink korában” felütéshez: a modern fülhallgatók esetében nincs helye a nosztalgikus bezzegezésnek, mert mind minőségben, mind tudásban hatalmasat lépett előre a világ. És ha már szülők… anyák napjára nem akarod meglepni az ünnepeltet egy Huawei FreeBuds 4i-vel?