Barion Pixel Milyen előnyei vannak az IT outsourcingnak? (X) – Coloré

Milyen előnyei vannak az IT outsourcingnak? (X)

2023. 10. 26.

Egy IT beruházás tervezési fázisában vagytok, és nem tudjátok eldönteni, hogy az adott projektet külsős vagy belsős szakértők bevonásával végezzétek el? Akkor mindenképpen olvass tovább, mivel ebben a cikkünkben a teljesség igénye nélkül bemutatjuk, és röviden kifejtjük az informatikai outsourcing mellett szóló érveket.

Az IT outsourcing előnyei

Bár lehet, hogy a nagyobb vállalatok rendelkeznek belső IT szakembergárdával, de a legtöbb cégnél egyáltalán nincsenek olyan szakemberek, akik a szoftverfejlesztés, az automata tesztelés és egyéb beruházások megvalósításához szükséges tudással rendelkeznének.

Az olyan nagyobb projekteket pedig már nem is említjük, mint az adatmigráció, ahol elég egy kis figyelmetlenség, és adatvesztés történik, vagy nem megfelelően valósul meg az adatok átalakítása, amelynek eredményeként az új rendszer nem ismeri fel az adatokat.

Gep Jegyzettomb

Ez pedig például egy számlázórendszer esetében eléggé kellemetlen tud lenni. Nem elég ugyanis, hogy bevételkieséshez vezet, még az ügyfélszolgálaton végzett munka hosszát, és az ügyfelek elégedetlenségét is növeli.

Ezért is van szükség arra, hogy olyan profi cégre bízd az adatmigrációt, mint amilyen az EuroMacc is, amelynek 1999 óta tevékenykedő, adatmigrációra szakosodott, saját fejlesztésű és 3rd party migrációs eszközökkel dolgozó csapata már közel 50 nagyobb projektet tudhat a háta mögött.

Az ő bevonásukkal nem neked kell felépíteni az informatikai csapatot, hanem közvetetten hozzájuthatsz a naprakész tudással rendelkező, innovatív IT szakemberekhez.

Egy idevágó közmondással élve: ilyenkor mindenki marad a kaptafánál

Tegyük fel mondjuk, hogy az egyik alelnök végzi az informatikai feladatokat, mivel van némi alapképzettsége, illetve szeretnéd megspórolni azt a 800 ezer forintot, amit egy jó informatikus havi nettó bére már simán elérhet. Emiatt viszont aligha marad ideje megalkotni a pénzügyi stratégiát a következő negyedévre.

Ha viszont ezeket a folyamatokat kiszervezed hozzáértőknek, akkor az már nem az ő dolga lesz, amelynek köszönhetően a produktivitása és a céghez adott értéke is nőni fog. Arról nem is beszélve, hogy szignifikánsan olcsóbb, ha csak egy megbízási díjat kell fizetni, ami ráadásul jól kalkulálható, fix költséget jelent.

Így mindig a legjobb szakemberekkel dolgozhatsz

Bár a megspórolt idő és pénz is már egy elég nyomós érv az outsourcing mellett, de az sem egy utolsó szempont, hogy így lehetőséged van mindig a legjobb szakemberekkel dolgozni. Az a tudat pedig, hogy nálad a legjobb, legfelkészültebb emberek végzik a teendőket, igazán nagy biztonságérzetet nyújt, és tetemes versenyelőnyhöz juttathat a konkurenciával szemben.

Ezzel a mondattal zárjuk a cikkünket. Reméljük a fentebb leírtakkal sikerült felkelteni az érdeklődésedet, és igénybe, vagy legalább fontolóra veszed az IT outsourcing szolgáltatás igénybevételét.