Barion Pixel A legjobb meditációs appok, ha egy kis relaxációra vágynál – Coloré

A legjobb meditációs appok, ha egy kis relaxációra vágynál

2021. 03. 18.

Ha valaki szeretne kikapcsolódni, ma már nincs szükség egy meditációs csoport felkeresésére sem, hiszen az online világ tele van erre szánt alkalmazással.

rami al zayat w33 zg dNL4 unsplash
Borítókép forrása: unsplash

A modern kor és a felpörgött életmód számos stresszforrást tartogat minden átlagember számára: munkahelyi stressz, mérgező kapcsolat, anyagi problémák, az egészségünk féltése és még sorolhatnánk.

Ahhoz, hogy a stressz ne uralkodjon el rajtunk, meg kell tanulnunk kordában tartani az elménket, amelyre a legjobb módszer a meditáció és relaxáció. Míg pár évvel ezelőtt csak a jóga órák és meditációs kurzusok nyújtottak erre lehetőséget, manapság sok-sok app, YouTube-videó vagy streaming szolgáltató áll rendelkezésre.

Nézzük, milyen hatékony programokat vehetünk igénybe virtuálisan!

A Headspace egy olyan meditációs csomag, amely alkalmazás formájában is letölthető a telefonra, valamint vannak 25 perces videói a Netflix kínálatában. A vezetett meditációk egy-egy adott problémával foglalkoznak (stressz, elengedés, félelmek), majd következik egy 15 perces relaxációs szakasz.

A Calm nevezetű appal is összefuthat bárki, aki a Facebookon vagy Instagramon szörfözik. Letöltésével nyugtató gyakorlatsorokat, légzési technikákat és alváskontrollt tanulhatunk meg, ráadásul van gyerekek számára készült programcsomag is.

A MyLife Meditation korábban Stop, Breathe & Think néven vált ismertté. A program lényege, hogy a meditációs ajánlások az érzelmeinken alapulnak, amelyeket az app használatával könnyebben tudunk azonosítani. A rövid, vezetett meditációkkal, jóga és akupresszúrás videókkal pedig kezelni is képesek leszünk azokat.

Forrás: Healthline
0 /eletmod/technika/a-legjobb-meditacios-appok-ha-egy-kis-relaxaciora-vagynal/