Barion Pixel A Wednesday alkotói hallgattak a rajongókra – ebből sokkal kevesebb lesz a második évadban – Coloré

A Wednesday alkotói hallgattak a rajongókra – ebből sokkal kevesebb lesz a második évadban

2024. 05. 12.

Wednesday kollégista éveibe sokkal több rejtély és horror kell, mintsem szuroktól csöpögő szerelem.

A Wednesday, Jenna Ortega főszereplésével óriási siker lett a Netflixen, a streaming platform minden idők második legnézettebb sorozata volt. A közelgő második évaddal nem lőhetnek mellé a készítők, hiszen magasra tették önmaguk számára a lécet. Talán ezért is vették komolyan azt a kritikát, hogy a nézők nem annyira akarják látni a gótikus kamasz szerelmi életét és szíve fekete rózsájának kibomlását, sokkal inkább abszurditásra és még több sötétségre ácsingóznak.

A Nevermore Akadémia 2022-ben nyitotta meg kapuit, ahol Wednesday, Tyler és Xavier afféle szerelmi háromszögbe keveredett. A többi cselekményszál azonban jobban izgatja a rajongókat, úgymint a szirén iskolatársak, a rejtélyek és misztikus történések, meg persze Izé ügyetlenkedése.

Wednesday
Wednesday / Kép forrása: Netflix

A romantikának olyannyira vége a folytatásban, hogy Xavier megformálója, Percy Hynes White nem is tér vissza a sorozatba. A fiatal kanadai színész sajnos belekeveredett egy szexuális ügybe, amit ő tagad, lehet, hogy ez is oka annak, hogy a folytatásra elbúcsúztak tőle. A második évadban erősödik a horror aspektus, ezt maga Ortega is megerősítette. Ráadásul Christina Ricci után újabb nagy színészek csatlakoznak a stábhoz, így Steve Buscemi, visszatér Christopher Lloyd, jön Joanna Lumley és Thandiwe Newton.

A sorozat, melynek 4 epizódját maga Tim Burton rendezett, 12 Emmy-jelölést (és négy győzelmet), illetve két Golden Globe-jelölést is kapott. De a virális teljesítményhez hozzátartozik Wednesday tánca is, mely a közösségi médiában lett hatalmas kihívás.

Forrás: Collider
Borítókép forrása: Netflix