Vajon ki fogja örökölni Fülöp herceg címeit? A brit lapok rá tippelnek

2021. 04. 12.

Még csak pár napja hunyt el Fülöp herceg, mégis mindenki azt találgatja, hogy vajon ki fogja örökölni a címeit?

A néhai Fülöp 1947 – azaz II. Erzsébettel kötött házassága – óta viselte az Edinburgh hercege címet, amelyet csak és kizárólag neki hoztak létre. Bár az öröklési sorrend értelmében legidősebb gyermekének, Károlynak kéne örökölni a címet, a helyzet ennél picit bonyolultabb.

fulop herceg cimei
Forrás: northfoto.com

A trónörökös, ugyanis már viseli a walesi és cornwalli herceg címeket, ezért szinte biztos, hogy harmadikat már nem fog kapni a meglévők mellé. Károly két öccse közül, András a yorki herceg címet viseli, míg Eduárd csak a Wessex grófja címmel büszkélkedhet, amely két fokozattal lejjebb helyezkedik el a hercegi címtől. Ezzel pedig elég nagy rá az esély, hogy a néhai herceg legkisebb gyermekére száll majd ez az „örökség”.

De, ha ez nem lenne elég a királynő dolga lesz eldönteni, hogy mi legyen a sorsa Fülöp másik két – Greenwich bárója és Merioneth grófja – címeivel, mivel, ha az öröklési sorrendet követnék, akkor ebben az esetben is Károlynak kéne kapnia. Az elhunyt Fülöp címei mellett pedig óriási vagyonának elosztása is nagy fejtörést fog okozni.

Fülöp élete során 24 millió fontot, azaz közel 9,8 milliárd forintot halmozott fel a különböző érdekeltségeiből és a járadékából. De a legfrissebb források szerint a vagyonát a gyermekei között fogják elosztani.

Forrás: dailymail.com