Barion Pixel Gyászol a sármos tévésztár – Extrém ritka rákbetegségben hunyt el a 33 éves fia – Coloré

Gyászol a sármos tévésztár – Extrém ritka rákbetegségben hunyt el a 33 éves fia

2024. 05. 20.

Gyászol a Forrest Gumpban is látott Gary Sinise, ugyanis a fiát veszítette el, mégpedig egy ritka rákbetegség következtében.

A Forrest Gumpban is szereplő Gary Sinise, aki Dan Taylor hadnagyot formálta meg, olyan hírrel szembesült, amivel egyetlen szülő sem szeretne, hiszen elhunyt a fia. A fiú év elején, január ötödikén hunyta le a szemét örökre, ám a színész csak most volt képes arra, hogy megossza a világgal a fájdalmát. Alapítványán keresztül intézett szavakat azokhoz, akik osztoznak a gyászában, és egyúttal sorstársaihoz is szólt:

Mint minden család, amely ilyen veszteséget él át, a mi szívünk is összetört, de a tőlünk telhető legjobban kezeljük a történteket. Szülőként nagyon nehéz elveszíteni egy gyermeket, és a szívem együtt érez mindazokkal, akik hasonló veszteséget szenvedtek el.

Mint írta, fia öt és fél évig küzdött a rákkal, ami ahogy telt az idő, egyre inkább felemésztette a családot. Fia, Mac betegségére nem volt gyógymód, ennek ellenére sosem adta fel a hitét abban, hogy meggyógyulhat.

Ritka rákbetegséggel küzdöttek meg

Mint a színész leírta, tudták, hogy nem lehet segíteni a fián, ugyanis egy rendkívül ritka rákbetegség támadta meg a szervezetét. 2018-ban diagnosztizálták nála a chordomát, ami inkább férfiaknál gyakori, és leginkább az 50-70 évesek körében fordul elő. Ez a daganat a farok-és keresztcsont területén jelentkezik, és bár ritkán képez áttétet, rendkívüli módon hajlamos a kiújulásra.

A betegséget nem sokkal azután fedezték fel, hogy a színész feleségénél mellrákot diagnosztizáltak. Míg a felesége gyógyulásnak indult, és teljes mértékben meggyógyult, Mac egyre rosszabbul lett, és idővel mozgásképtelenné vált.

Rendkívül ritka rákbetegségben vesztette el a fiát a színész / Kép forrása: Noam Galai / Getty Images
Rendkívül ritka rákbetegségben vesztette el a fiát a színész / Kép forrása: Noam Galai / Getty Images

A színész azért osztotta meg a nyilvánossággal a történetüket, hogy ezáltal is segítsenek azoknak, akik hasonlóval küzdenek, és hogy átadják annak az üzenetét, hogy Mac még a legnehezebb is időkben is képes volt pozitív lenni.

Ez a típusú betegség évente nagyjából 300 amerikait érint, és egy a millióból az esélye annak, hogy ez a gerincből induló rák törjön utat az ember szervezetében.

Forrás: Yahoo News.

Nyitókép forrása: Getty Images