Sztárok, akik semmi pénzért nem ennének húst

2021. 02. 08.

A vegetáriánus és vegán táplálkozás régebben inkább divatosnak tűnt, semmint tudatos döntésnek.

Képernyőfotó 2021 02 08 17.48.45
Borítókép forrása: YouTube

Ma viszont nem feltétlen a számos egészségre gyakorolt hatása miatt, hanem sokkal inkább az állatok iránti tisztelet és a tömegtermelésben tenyésztett, majd embertelen körülmények között tartott élőlényekért való kiállás az elsődleges szempont azoknál, akik úgy döntenek, hogy vesznek egy 180 fokos fordulatot és egy teljes életmódváltásba kezdenek az elveik miatt. A következő válogatásban olyan sztárokat gyűjtöttünk össze, akik pontosan emiatt lettek vegánok:

Natalie Portman

A színésznő az egyik legpéldamutatóbb sztár, aki nagyon fontosnak tartja az élővilágunk védelmét. A nevével fémjelzett Eating Animals című dokumentumfilm sokkolóan őszinte képet mutat arról, hogyan kerülnek a szupermarketek polcaira a húsok és haláluk előtt mennyi szenvedésen kell végig menniük azoknak az állatoknak, akiknek a feldolgozott húsát megesszük.

https://www.instagram.com/p/CJhPNKfDcbU/

Gisele Bündchen

Az egykori szupermodell az ENSZ környezetvédelmi nagykövete, aki többször elmondta, hogy a globális felmelegedés ellen elsősorban az segíthetne, ha mindenki vegán életmódra váltana.

Elliot Page

A kanadai színész a PETA egyik legnagyobb támogatója. Szinte minden állatvédelmi témába beleáll és mindenkit erre is buzdít.

Jared Leto

A 30 Seconds To Mars frontembere egyszer a saját szemével látta, milyen körülmények között tartják azokat az állatokat, amelyek az asztalára kerülnek. Még aznap felhagyott a húsevéssel.

Joaquin Phoenix

Az Oscar-díjas színész az állatvédelem elkötelezett híve. A Gunda című dokumentumfilmhez is büszkén adta a nevét, amely egy sertés mindennapjait követi nyomon szívbemarkoló őszinteséggel.

Forrás: JustJared