Pearl visszatér, hogy az X után újabb mészárlásba kezdjen

2022. 09. 11.

A különleges horrorfilmben, a Pearl-ben Mia Goth játssza a főszerepet. A második rész voltaképp az első előzménytörténete lesz.

Az utóbbi évek egyik legelvontabb és legcsavarosabb horrorja volt Ti West rendezésében az X, amelyet az A24 studio (Örökség, Fehér éjszakák) jegyez, és ami végre felrázta a klisés művek állóvizét. West maga írta a forgatókönyvet is, és az első részben olyan sztárok játszották a főszerepeket, mint Mia Goth (dupla szerepben), Jenna Ortega (Sikoly, Wednesday), Brittany Snow (Tökéletes hang) és Kid Cudi rapper.

A történet szerint a 70-es években egy fiatalokból álló filmes stáb egy eldugott texasi tanyára érkezik, hogy ott egy felnőttfilmet forgasson le. A házigazdák, egy visszahúzódó és kissé ijesztő idős házaspár, különös érdeklődést tanúsítanak fiatal vendégeik iránt. Ahogy leszáll az éjszaka, a házaspár kéjes érdeklődése azonban meglepően erőszakossá válik.

Az idős asszonyról kiderül, hogy ő Pearl – akit szintén Mia Goth alakít – , aki maga is felnőtt filmekkel szeretett volna világhírű és kedvelt lenni, de mivel eredendően kattant, így tehetsége inkább a gyilkolászásban mutatkozik meg. Az X egy vérfagyasztó és nagyon realisztikusan ábrázolt, gyomorforgató slasher, ami végig feszes tempót diktál.

A második rész az 1920-as évekbe repít, amikor Pearl fiatal volt, mohó, szeretetéhes és természetesen vérszomjas. Megismerhetjük a karakter motivációját, múltját, kudarcait, családját, ami ekkora szörnyeteggé tette. Közben pedig ismét nagyon látványos gyilkosságoknak és kaszabolásoknak lehetünk szemtanúi. Az előzetest látva az első részhez hasonlóan egy igazi, nem mainstream csemege készül, aminek báját megadja a 20-as évek zenei világa, öltözékei és a mainál sokkal egyszerűbb struktúrája.

A főszereplő ismét a zseniális Mia Goth lesz, szerelmét és majdani férjét az igen-igen dögös David Corenswet alakítja majd. A további szerepekben pedig Tandi Wright, Matthew Sunderland és Emma Jenkins-Purro tűnnek fel a trailer alapján. A Pearl szeptember 16-án debütál a mozikban.

Forrás: variety.com