Barion Pixel „Nem lesz karriered!” – mondta a kegyetlen producer az Oscar-díjas Nicole Kidmannak – Coloré

„Nem lesz karriered!” – mondta a kegyetlen producer az Oscar-díjas Nicole Kidmannak

2024. 01. 19.

A televízió képernyője és a mozivászon egészen mást tud adni, mint a valóság. Egyeseket nagyobbnak, másokat kisebbnek képzelünk el. Nicole Kidman-ről mit gondolsz?

A meghallgatásokon különböző karakterekhez keresnek olyan színészeket, akik a rendező elvárásainak és magának a szerepnek a legjobb lehet. A tehetségen kívül tehát a fizikai adottságok legalább akkora szerephez jutnak.

Nicole Kidman, a colos

A 180 cm magas színésznőt azzal a mondattal indították el karrierjén, hogy 

Nem lesz karriered. Túl magas vagy.

Nicole Kidman arról is mesélt, hogy még mielőtt sztár lett Amerikában, feltörekvő színészként Ausztráliában próbálkozott a nyolcvanas években.

Nicole Kidman
Nem a színésznő túl magas, hanem Keith Urban alacsonyabb / Kép forrása: Don Arnold / Contributor / Getty Images

Felidézte egyik élményét is. Az Annie című film meghallgatására ment és az ajtóban a színészek magasságát mérték. Aki egy szintet meghaladt, az be sem mehetett a casting szobába.

Nemcsak a színész szakmába, de a magánéletben is csúfolták a magassága miatt a dollármilliókat kaszáló dívát. Meg kellett erősödnie, más különben nem válhatott volna azzá, aki mostanra lett; Hollywood legmeghatározóbb sztárjává. Éppen ezért lányait is hasznos tanácsokkal látta el:

Amit a lányaimnak mondok, az az, hogy semmi sem számít. Az számít, hogyan engeded meg másoknak, hogy igent vagy nemet mondjanak neked, és hogy elfogadod-e ezt. Emberi belső rugalmasság, ez a szupererő, valójában.

Azt se felejtsük el, hogy van, amikor a 180 cm-es magasság kimondottan előnyös lehet a munkában, a magánéletben és a mai fiatalok között ez már nem is tűnik olyan magasnak. Nicole Kidman mégis csak jól tudta érvényesíteni tehetségét (magasságát is) és világhírű színésznővé vált és a több, mint 35 éves pályája során közel 100 filmet készített és elnyerte az Oscar-díjat is.

Nyitókép forrása: Don Arnold / Contributor / Getty Images