Barion Pixel Durván nagyot szakít a Joker 2-vel Lady Gaga: mutatjuk hány milliárdot! – Coloré

Durván nagyot szakít a Joker 2-vel Lady Gaga: mutatjuk hány milliárdot!

2024. 02. 22.

A Warner Bros nagy dobásokra készül és ehhez megfelelően nagy nevekkel, sztárokkal tárgyal és dolgozik együtt, úgymint Lady Gaga, Tom Cruise, Leonardo DiCaprio és még sokan mások.

Még januárt írtunk, amikor a Warner Bros. vezetői, Pam Abdy és Michael De Luca Londonba utazott azért, hogy személyesen találkozzanak Tom Cruise-zal. A találkozó oka természetesen a partnerség kialakítása érdekében történt. A lehetőségek között volt A holnap határa (Edge if Tomorrow) folytatása vagy Tarantino filmje, a The Movie Critic, amelyik még nem állt össze egy forgalmazóval sem.

A 61 éves legenda híres arról, hogy a veszélyes jeleneteket is maga szereti elvégezni, de szeretne már több lenni, mint akciósztár. 1999 óta nem kapott Oscar-jelölést. Pályafutása során olyan rendezőkkel alkotott nagyot, mint Spielberg, Scorsese vagy Kubrick

Tom Cruise
Kép forrása: Mike Coppola / Staff / Getty Images

Tom Cruise másra vágyik

Most azonban abban bízik, hogy megrekedtségéből Quentin Tarantino húzhatja ki. Tehetségében bízik és abban, hogy együtt kasszasiker filmet tudnak alkotni. A gond csak a Sony. Annak vezetője, Tom Rothman ugyanis a Volt egyszer egy… Hollywood, Tanantino alkotásának forgalmazója.

A Tarantino-Cruise szövetség azonban működhet a Warners működési szabályai szerint: olyan rendezőket kell magukhoz csalogatni, akik vonzzák a nagyobbnál nagyobb hírességeket.

Lady Gaga nagyot szakít

Valamit jól csinálnak, mert a Tod Pphillips rendezte Joker folytatásának költségvetése 200 millió dollárra nőt, holott az első filmre 60 milliót szántak. Ez jelentős ugrás és ennek fényében Lady Gaga is 12 millió dollárt vihet haza.

A Warner matek

David Zaslac, a Warner Bros. vezérigazgatója állítólag kiadta a feladatot: ne kíméljék a hírességeket, tehetségeket.

A Varietynek egy bennfentes azt árulta el

A Warner Bros. stratégiája jelenleg az, és ennek az az oka, hogy kötöttek néhány ilyen nagy sztárüzletet, vagyis alapvetően mások pénzével játszanak. Azzal a gondolattal vásárolnak Quentint vagy Cruise-t, hogy fényes tárgyként használhatják, ami adalék lesz, amikor Zaslav eladja a céget.

A matekba olykor számítási hibák csúszhatnak be, amely veszteséget jelent a Warner Bros.-nak, de a nagy kiadások elengedhetetlenek a filmekhez, ezért van szükség olyan nagy nevekre, mint Tom Cruise, Leonardo DiCaprio vagy Lady Gaga, akik vonzóak és hozzák a szintet és vonzzák a közönséget.

Nyitókép forrása: James Devaney / Contributor / Getty Images