Barion Pixel Ezért nem műtette meg az orrát Barbra Streisand – A 81 éves sztárt nem csak a félelem tartotta vissza – Coloré

Ezért nem műtette meg az orrát Barbra Streisand – A 81 éves sztárt nem csak a félelem tartotta vissza

2023. 11. 07.

Barbra Streisand nem sokat beszél magáról, ám most memoárjában minden fel nem tett kérdésre választ adott.

Barbra Streisand nemcsak színésznőként, hanem énekesnőként is ismert. Igazi, klasszikus értelemben vett díva, ám nem klasszikus értelemben vett szépség. A My Name Is Barbra (A nevem Barbra) című memoárjában mindent elmesél életéről, ami a nagyérdeműre tartozik, és most részleteket is kaptunk a kötetből!

Barbra Streisand és a híres orr

Mint kiderült, a színésznő szerint egy plasztikai műtét túl nagy kockázatot jelentett volna, ám nem elsősorban az életét féltette egy ilyen beavatkozástól. Mint kiderült, karrierje elején többen tanácsolták neki, hogy műtesse meg az orrát és a fogsorát, hogy sikeresebb lehessen Hollywoodban.

Mint írja:

Azt gondoltam, a tehetségem nem elég? Az orrműtét fájna és drága lenne! Emellett hogyan bízhatnék meg bárkiben, hogy pontosan azt csinálja, amit én akarok, és nem többet?

A színésznő sosem bánta az orrán lévő kis dudort, és végül nem vágott bele semmiféle műtétbe, mert attól is tartott, hogy egy beavatkozás hatással lehet a hangjára. Egy orvos egyszer megállapította, hogy a művésznőnek orrsövényferdülése van, és ez is hatással lehet a hangjára, és egy műtét vélhetően módosított volna azon. Ezenfelül Barbra Streisand szerette is orrát, hiszen – mint írta – egy olasz színésznőnek, Silvana Manganónak is ilyenje volt, és mindenki gyönyörűnek tartotta.

A színésznő könyve egy másik fejezetében azt írta az orráról, hogy szerinte mindig is nagyobb figyelmet kapott az arcának ezen részlete a médiában, mint ő maga. 1964-ben a Time magazin például személyként hivatkozott a híres orra. Mint a kötetből kiderül, a régi sértések még mindig fájnak a színésznőnek, és ha dicsérik, nehezen fogadja, mert nem tudja elhinni, hogy valójában szép lehet.

Barbra Streisandot sokszor csúfolták az orra miatt / Kép forrása: John Springer Collection / Getty Images
Barbra Streisandot sokszor csúfolták az orra miatt / Kép forrása: John Springer Collection / Getty Images

Meglátása szerint a híres emberek közkincsek. Olyanok, mint a tárgyak, amiket vizsgálnak, fotóznak és elemeznek úgy, hogy valójában nem ismerik az adott személyt. Éppen ezért mindig igyekezett elkerülni, hogy magáról olvasson cikket, mert tudta, hogy nem az igazságot fogja viszontlátni.

Barbra Streisand memoárjából megtudhatjuk továbbá, hogy hogyan zajlott egy-egy film forgatása, és olyan sztárokról is ír, mint Marlon Brando, Don Johnson vagy későbbi férje, James Brolin.

Forrás: People.

Nyitókép forrása: Getty Images