Barion Pixel Katalin hercegné kihagyta a Dianáról készült szobor avatóját: ez volt az oka – Coloré

Katalin hercegné kihagyta a Dianáról készült szobor avatóját: ez volt az oka

2021. 07. 02.

Kiderült, miért nem volt ott az elhunyt hercegné szobrának avatóján Vilmos herceg felesége.

Diana hercegné a héten ünnepelte volna 60. születésnapját. Tiszteletére a Kensington-palota Sunken kertjében állítottak szobrot, amit Ian Rank-Broadley álmodott meg. Vilmos herceg és Harry herceg minden eddigi vitájukat és sértettségüket félretették elhunyt édesanyjuk tiszteletére, és együtt leplezték le az alkotást, ami a Telegraph információi szerint azért ábrázolja a walesi hercegnét gyerekek között, hogy közvetítse Diana együttérző, humanitárius személyiségét. A szobor előtti plakettan Albert Schweitzer The Measure of A Man című verse is helyet kapott.

Bár fontos nap volt Harry és Vilmos számára édesanyjuk születésének évfordulója, és ezzel együtt a szoboravatás, egyikük felesége sem tudott jelen lenni velük. Harry szerelme, Meghan nemrég született kislányukkal, Lilibet Dianával Amerikában maradt, nem tudott a kicsivel ilyen hosszú utat megtenni, azonban Katalin hercegnével mindenki úgy számolt, hogy jelen lesz.

diana szobor
Kép forrása: Northfoto

Az angol lapoknak egy informátor megsúgta, miért hagyta ki Katalin a rendezvényt, annak ellenére, hogy nagyon szeretett volna részt venni rajta. Állítólag a királyi családnak az volt a kérése, hogy az esemény Harryről és Vilmosról szóljon, és legyen annyira zárt körű, hogy csak a Dianával közvetlen családi kapcsolatban állók legyenek ott. Mivel még az unokái sem ismerték, ők is otthon maradtak, ezért Katalin is úgy érezte, nincs helye férje mellett, csak lélekben tudja támogatni.

Kifejezetten szép gesztus volt Katalintól, hogy így figyelt a royal család kéréseire, és félretette saját büszkeségét, illetve azt, hogy szeretett volna velük tartani.

Borítókép forrása: Northfoto