Barion Pixel Meghalt a legendás tévés: Jerry Springer 79 évesen távozott az élők sorából – Coloré

Meghalt a legendás tévés: Jerry Springer 79 évesen távozott az élők sorából

2023. 04. 28.

Jerry Springer nevét egy egész világ ismerte és ismeri, ugyanis a 90-es években ő változtatta meg a beszélgetős műsorok világát.

A legendás tévés, Jerry Springer, aki a nevét viselő, vitatott és rendkívül sikeres talk show-t vezette, 79 évesen elhunyt, mégpedig hasnyármirigyrák következtében. Springer csütörtökön halt meg otthonában, Chicago külvárosában. A hírt és a tévés halálának okát egyik legjobb barátja, Jene Galvin osztotta meg a nagyérdeművel.

Jerry Springer
Forrás: Ralf-Finn Hestoft/Getty Images

Jerry azon képessége, hogy kapcsolatot alakítson ki az emberekkel, sikere középpontjában állt…Pótolhatatlan, és nagyon fáj az elvesztése, de esze, szíve és humorának emlékei tovább élnek.

A „Jerry Springer Show” 1991-ben kezdte meg több évtizedes sikerét, és 1998-ban, népszerűsége csúcsán, még az Oprah Winfrey Show”-t is megverte nézettségben. A műsor több, mint 12 millió nézőt vonzott. Jerry Springerről nem sokan tudják, de annak idején politikai karrierről álmodott, ám végül mégis a tévézés felé vette az irányt. Pontosabban egy botrány miatt evezett más vizekre, ami szintén sok alapot adott a műsora óriási népszerűségének.

Jerry Springer
Kevin Winter/Getty Images

A „Jerry Springer Show” az 1990-es évek közepére új mércét állított fel az amerikai televíziózás világában, amivel új köntösbe öltöztette a talk show fogalmát. Műsora sokkolt, megdöbbentett, mosolyt csalt az emberek arcára. Nem egyszer verekedésbe, botrányos vallomásokba torkolltak az adásai, amiért egyszerűen rajongtak a nézők.

A tévésnél csak néhány hónapja diagnosztizálták a rákot, a héten pedig rohamosan romlani kezdett az állapota. 27 évig vezette kultikussá vált műsorát, amivel egy életre nyomott hagyott mindenkiben.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Virginia Sherwood/Getty Images