Barion Pixel Plus size díva, trendi és tegnap éjszaka óta Hollywood legmenőbb színésznője: Te mennyit tudsz a friss Oscar-díjas Da’Vine Joy Randolph-ról? – Coloré

Plus size díva, trendi és tegnap éjszaka óta Hollywood legmenőbb színésznője: Te mennyit tudsz a friss Oscar-díjas Da’Vine Joy Randolph-ról?

2024. 03. 11.

A 173 cm magas, 150 kg-os plus size díva, aki meghódította Hollywoodot. Da’Vine Joy Randolph a nő, aki mit sem törődve a sztereotípiákkal büszkén pózol telt idomaival a kameráknak. És a nő, aki egy szempillantás alatt robbant be a köztudatba, amikor hétfő hajnalba megkapta a világ legnagyobb filmes kitüntetését: az Oscar-díjat.

Ee Bafta Film Awards 2024 Special Access Arrivals
Bafta Film Awards 2024 Special Access Arrivals, fotó: Gettyimages

Ő nem más, mint Da’Vine Joy Randolph Pennsylvania-ból. Bár a köztudatba még csak most robbant be, már évek óta tevékenykedik a filmiparban. Összeszedtük, mit lehet tudni az új üdvöskéről.

2024 Film Independent Spirit Awards Show
2024 Film Independent Spirit Awards, fotó: Gettyimages

Da’Vine Joy Randolph elnyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díjat A Holdovers című filmért

Da’Vine Joy eredetileg énekesnői pályára készült, de édesanyja tanácsára színész lett. Miss Randolph Alexander Payne: Téli mese című filmjében egy gyászoló anyát alakít. Ezzel a szereppel diadalmaskodott az idei filmes díjátadókon és kapta meg a legnagyobb filmes kitüntetéseket, a Golden Globe, a SAG, a Bafta és az Oscar-díjat is.

Da’Vine Joy-ra az elmúlt két évben figyelt fel a filmes szakma: azóta számos jelölést és díjat is kapott.

A Téli mese mellett a Dolemite Is My Name és a Gyilkos a házban című hozta meg számára a nagy áttörést, de 2022-ben szerepelt Sandra Bullcok és Channing Tatum mellett Az elveszett város című kalandfilmben is.

150 kilósan is büszke a testére

Da’Vine Joy Randolph 1986. május 21-én született Amerikában.  Szülei hatalmas örömet éreztek 37 évvel ezelőtt, amikor a kis Da’Vine Joy (ejtsd: „Déj Vájn Dzsoj”) megfogant, hiszen hét évbe telt, mire a szülőknek gyereke született.

Fiatal korában részt vett az interlocheni művészeti táborban, ahol színész mesterséget tanult. A Temple Egyetemre járt, hogy a klasszikus vokális előadásokra és az operára összpontosítson. Fiatal korában a zenés színházra fordította a hangsúlyt, később édesanyja biztatására fordult inkább a színészet felé.

2024 Ee Bafta Film Awards Arrivals
2024 Bafta Film Awards Arrivals, fotó: Gettyimages
0 /eletmod/sztarok/hollywood-davine-joy-randolph-oscar/