Hitted volna? Emma Thompson húga is feltűnt a Harry Potter egyik részében

2021. 09. 30.

Kevesen tudják, pedig kicsit sem titok, hogy a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompsonnak van egy húga, aki nem mellesleg ugyanolyan olyan tehetséges és elismert, mint nővére.

Sophie, aki egyébként Laurence Olivier-díjas színésznő kevesebb figyelmet kapott, ugyanakkor ő ezt egy kicsit sem éli meg kudarcként.

Emma Thompson
Forrás: Northfoto

Egy interjúban elmondta, hogy Emmaval mindig is kölcsönösen támogatták egymást színészi karrierjükben. Híres nővéréhez hasonlóan mindig igyekezett színes szerepekben megmutatni tehetségét, így olyan filmekben láthattuk, mint az Emma, a Meggyőző érvek, a Pogánytánc vagy éppen Jól érzem magam című sorozat.

De, aki egy kicsit is szemfüles volt, az kiszúrhatta a Harry Potter és a Halál ereklyéiben is, amelyben Mafalda Hopkirket keltette életre, vagyis azt a minisztériumi sótlan karaktert, akinek Hermione vette fel az alakját a százfűlé főzettel, hogy Ronnal és Harryvel sikeresen bejussanak a Mágiaügyi Minisztériumba. Érdekesség, hogy Emma Thompson szintén szerepelt a franchise több részében, mint a bolond Sybill Trelawney.

Sophie januárban tölti be a 60. életévét, 20 évig volt házas egy Richard Lumsden nevű zenésszel, akitől két gyermeke született. A színészet mellett egyébként csendesen és visszavonultan él Londoni házában, ahol imád kertészkedni.

Forrás: buzzfeed.com