Hírességek, akik nem fehér ruhában mondták ki a boldogító igent

2021. 09. 24.

Hogy manapság milyen lehet a menyasszonyi ruha, nemes egyszerűséggel csak annyit mondhatnánk: bármilyen. Hiszen mára az első és legfontosabb szempont, hogy a választott ruhaköltemény tökéletes összhangban álljon a menyasszony egyéniségével és stílusával.

Bár a tradicionális fehér darabok népszerűsége továbbra is töretlen, egyre több nő visel színes kreációt a nagy napon. Nincs ez másként a hírességekkel sem, akik közül többen formabontó árnyalatot választottak esküvőjükre. És milyen jól tették!

Hírességek, akik színes ruhában mondták ki a boldogító igent

A fehér menyasszonyi ruhát Viktória királynőnek köszönhetjük, hiszen ő hozta divatba, ezért a nők hosszú évekig csak azért viselték a fehér különböző árnyalatait, mert ez vált arisztokratikus származásuk legfőbb kifejezőeszközévé.

A második világháború után végre szélesebb körben elterjedhetett ez a hagyomány, így a békeidőkben már minden menyasszony hófehér darabot viselt az oltárnál.

A fehér ruhák mellé idővel aztán beférkőztek a törtfehér, elefántcsontszín, ekrü és bézs ruhaköltemények is, amelyek a fehérhez hasonlóan tökéletesen illeszkednek az aktuális trendek közé.

Ám szép számmal akadnak olyanok is, akik a finom pasztellszínek helyett a sokkal feltűnőbb, vibrálóbb árnyalatok mellett teszik le voksukat.

És ha valahol, akkor Hollywoodban előszeretettel választanak maguknak színes menyasszonyi ruhát, az utóbbi években pedig rengeteg nő bebizonyította, hogy a nagy napon bármilyen szín és árnyalat megállja a helyét.

Mandy Moore

Mandy Moore egész egyszerűen úgy érezte, hogy a fehér nem az ő stílusa, ezért rózsaszín kreációt választott az esküvőjére, természetesen hatalmas tüllel és fátyollal melyek csodásan illettek a színésznő hajszínéhez.

Jessica Biel

Bár Jessica Biel hagyományos esküvőn mondta ki az igent, a menyasszonyi ruhája mégis roppant egyedi volt.

A púderrózsaszín ruhakölteményt Giambattista Valli tervezte, és több réteg tüllből állt, igazán mesebelivé azonban mégis a vízfestékhatású virágok tették.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor élete során nyolcszor is oltár elé állt. Eddie Fisher oldalán 1959-ben talált rá a boldogságra;

a jeles alkalomra egy cseppet sem hétköznapi, olívazöld, kapucnival ellátott ruhakölteményt viselt, ami természetesen remekül állt rajta.

Marilyn Monroe

1954. január 14-ét írtuk, amikor Marilyn Monroe immáron másodjára kötött házasságot, ezúttal San Franciscoban Joe DiMaggio baseballjátékossal, a kor egyik leghíresebb sportolójával.

A média a frigy minden másodpercét követte, a színésznő azonban nem egy hagyományos fehér menyasszonyi ruha helyett egy csokoládébarna, fehér szőrmegallérral díszített kosztümben fogadott örök hűséget szerelmének.

Dita von Teese

Amikor Ditta von Teese egybekelt Marilyn Manson zenésszel 2005. november 28-án, már akkor sejteni lehetett, hogy nem lesz épp szokványos esküvő, hiszen a pár egyik tagja sem számított annak.

A gótikus tematikájú menyegzőre Dita csinos, ámde egyedi lila színű, selyemmel borított hercegnős ruhát öltött, amit Vivienne Westwood kreált. Azonban hiába került hétkarátos antik gyémántgyűrű Dita ujjára, a pár 2006-ban beadta a válókeresetet.

Anne Hathaway

Anne Hathawayt korábban számos alkalommal láthattuk menyasszonyként a filmvásznon, az igazi esküvőjére azonban lassan egy évtizede, 2012. szeptember 29-én került sor, ez alkalommal a menyasszonyi ruhája egy valódi Valentino volt, méghozzá az egyik legszebb, amit valaha láttunk a tervezőtől.

A kreáció egy hosszú ujjú, ejtett vállú, igazi hercegnőhöz illő, gyöngyökkel kivarrt darab volt, ebben vonult az oltár elé a gyönyörű színésznő.

Keira Knightley

Keira Knightley esküvői ceremóniájára Franciaországban került sor, a család szőlőbirtokán. A menyasszony különleges, Chanel márkájú, balerinaruhára emlékeztető esküvői ruhát választott, rengeteg tüllel.

Bár az A-listás színésznők nem szívesen mutatkoznak ugyanabban a couture ruhában egynél többször a vörös szőnyeges eseményeken, illetve a nők többsége az esküvői ruhájába sem bújik bele még egyszer, Knightley rácáfolt erre a tévhitre és a legtöbbet hozta ki az igéző ruhakölteményből.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix