Barion Pixel Elliot Page elárulta, hogy soha nem érezte magát lánynak, és már 4 évesen megpróbálta megtanítani magát állva végezni a dolgát – Coloré

Elliot Page elárulta, hogy soha nem érezte magát lánynak, és már 4 évesen megpróbálta megtanítani magát állva végezni a dolgát

2023. 06. 13.

A 36 éves színész, Elliot Page, akit egykor Ellen Page néven ismertek, Pageboy című memoárjában tárulkozik ki mélyen és őszintén.

Elliot Page 2020-ban állt ki azzal, hogy vállalta, transznemű, azóta pedig átesett a tranzíción, azaz a nemátalakító folyamaton. Előtte Ellen Page-ként szépen ívelt fel a karrierje, de mindig is queer emberként azonosította magát, noha a legtöbben a leszbikus kategóriába sorolták. Az Esernyő Akadémia sztárja most megjelent életrajzi regényében sok részletet megoszt arról, milyen nehéz is úgy felnőni és azonosítani magunkat, hogy azt érezzük, nem a megfelelő testbe születtünk.

Elliot Page
Forrás: Peter White/Getty Images

Elliot felidézi például, hogy már négy éves korában kényelmetlenül érezte magát a testében.

Megnyomtam a hüvelyemet, tartottam, összecsíptem és szorítottam, abban a reményben, hogy hátha tudok valahogy állva célozni.

A színész azt is részletezi, mi volt az az utolsó pont, amikor elege lett a megjátszásból és abból, hogy nem lehet önazonos. A 2007-es Juno című film után több megkeresést kapott, egyre népszerűbb lett, hiszen Oscarra is jelölték. Akkor jött a szerep, mely kosztümös időutazás lett volna, egy 18. századbeli női karakter, parókában, fodros ruhákban.

A ruha, a cipő, a haj… a szemem előtt láttam és azt éreztem, ez már túl sok, ha megtenném, meg akarnám ölni magam. Miután a díjátadó szezon véget ért, Angliában kellett volna a filmet készítenem. Egy híres könyv alapján készült, és én voltam a főszereplő, felkapott szerep volt. De túl sok volt már szerepet játszani a képernyőn, és a magánéletben, megfojtott ez az egész. A száműzetéstől való félelem miatt igyekeztem elfedni az igazságot, de elkeseredett voltam, csapdába estem. Nem volt könnyű elmagyarázni a képviselőimnek, hogy a ruházat miatt nem vállalhatok ilyen szerepet.

– taglalja könyvében Elliot Page.

Elliot Page
Forrás: Arturo Holmes/Getty Images

Bár a színész nem árulta el a lepasszolt szerep nevét, 2008-ban a Variety arról számolt be, hogy Charlotte Brontë Jane Eyre-jének adaptációjában kapott volna szerepet. Ezt végül Mia Wasikowska kapta, aki Michael Fassbender mellett játszott, a filmet 2011-ben mutatták be.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Theo Wargo/Getty Images