Barion Pixel 50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa – Coloré

50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins, a Foo Fighters dobosa

2022. 03. 26.

Óriási tragédia rázta meg a zenei világot és a Foo Fighters zenekart, ugyanis 50 éves korában elhunyt a banda dobosa, Taylor Hawkins.

Taylor Hawkings és a zenekar épp Dél-Amerikában turnézott. Legutóbbi állomásuk a Bogotában megrendezett Festival Estereo Picnic lett volna, de a zseniális dobos halála miatt már nem álltak színpadra.

Taylor Hawkins
Forrás: Northfoto

Halálának körülményeiről még semmit sem tudni, mindössze annyi információt árultak el, hogy a hotelszobájában találták rá holtan. A zenész 25 éven keresztül volt a legendás együttes dobosa. Zenei tehetsége világhírű volt, akárcsak lehengerlő és humoros személyisége is. A Foo Fighters Twitteren jelentette be a szörnyű hírt, ahogy azt is, ami bennük van:

„A Foo Fighters családot tönkretette szeretett Taylor Hawkinsunk tragikus és idő előtti elvesztése. Zenei lelkülete és fertőző nevetése mindannyiunkban örökké élni fog.”

Taylor Hawkins
Forrás: Northfoto

Taylor Hawkins 1997-ben csatlakozott a zenekarhoz, Williams Goldsmith távozása után. A banda mellett számos külön projektje is volt. Többek között közreműködött Slash 2010-es szólólemezén, de játszott a Live Earth koncertsorozaton is a Queen együttes dobosa, Roger Tylor, és a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith mellett.

A zenészt nemcsak a felesége, két gyermeke és a zenekar, hanem egy egész világ gyászolja.

Forrás: justjared.com