Barion Pixel Dwayne Johnson bevallotta: depresszióval küzdött és komoly veszélybe került mentális egészsége – Coloré

Dwayne Johnson bevallotta: depresszióval küzdött és komoly veszélybe került mentális egészsége

2023. 05. 15.

Az 51 éves egykori pankrátor, Dwayne Johnson nemcsak megküzdött a betegséggel, de meg is tanulta, milyen módszerekkel akadályozhatja meg, hogy újra mélypontra kerüljön.

Dwayne Johnson a The Pivot című podcastnak adott új interjújában őszintén beszélt mentális egészségéről, és arról, hogy tanították meg neki, hogyan kell gondoskodnia magáról ebben az élethelyzetben.

A beszélgetés során Dwayne arról a három időszakról mesélt, amelyről tudta és érezte, hogy konkrétan depresszióval küzdött – még ha ezt csak utólag is diagnosztizálta. Az első ilyen időszak, amikor a Miami Egyetemi futballpályafutása a végéhez ért.

Dwayne Johnson
Doug Pensinger/Getty Images

Azt éreztem, hogy nem akarok bemenni az intézménybe. Nem tudtam, mi bajom van, azt se, hogy mi az a mentális egészség vagy a depresszió. Egyszerűen nem volt kedvem semmihez, nem mentem edzésre, se csapattalálkozóra és otthagytam az iskolát.

– elevenítette fel Dwayne Johnson az első időszakot.

Dwayne Johnson
Hector Vivas/Getty Images

A következő mélypontja akkor jött, amikor elvált 2008-ban Dany Garcia-tól. A harmadik időszak 2017-ben jött el, de addigra már tudta, mivel is áll szemben, és voltak barátai, akikre támaszkodhatott. Sokat jelentettek neki gyermekei, Ava Raine (más néven Simone Johnson ), Jasmine Johnson és Tiana Gia Johnson, akiknek a puszta létezése eltöltötte őt hálával és boldogsággal.

Nem lehet orvosolni, ha magadba fojtod ezt a fájdalmat. Az évek során keményen dolgoztam, hogy megszerezzem azokat az érzelmi eszközöket, amelyekkel leküzdhetem a lelki fájdalmakat, amelyek próbára tesznek. De évekkel előtte még nem tudtam, mi a mentális egészségünkért vívott küzdelem. Férfiként nem beszéltünk róla. Csak lehajtjuk a fejünket, mintha minden rendben lenne. Nem egészséges hozzáállás, de csak ennyit tudtunk.

– tárulkozott ki a Moana szereplője.

Végül Dwayne Johnson azt is elmondta a hallgatóknak, hogy a legfontosabb felismerni, hogy gond van, és segítséget kell kérni. Nem szégyen szakemberhez fordulni vagy megosztani valakivel a problémát. Akkor is, ha nem tudjuk az okát, gyökerét, mert segítséget kaphatunk a feloldására.

A bátorságunk ahhoz, hogy valakivel beszéljünk, az a te szupererőd. Két barátomat veszítettem el öngyilkosság miatt. Beszélj valakivel, ha baj van! Annak ellenére, hogy mit érzel, és mennyire rossz, soha nem vagy egyedül.

Forrás: Just Jared
Borítókép forrása: Aaron Davidson/Getty Images