Barion Pixel Diana hercegné majdnem lemondta az esküvőt Károllyal – állítja a királyi életrajzíró, Ingrid Seward új könyvében – Coloré

Diana hercegné majdnem lemondta az esküvőt Károllyal – állítja a királyi életrajzíró, Ingrid Seward új könyvében

2024. 02. 10.

Diana hercegné esküvőjéhez köthető állításokat is megfogalmaz az új regény, mely a My Mother And I címmel jelent meg.

Egy életrajzíró, Ingrid Seward új könyve szerint Diana hercegné apja, Spencer gróf segített meggyőzni lányát, hogy ne mondja le az akkori Károly herceggel kötendő esküvőjét, amit egy hónappal később tartottak.

Az 1981. júliusi esküvője előtt Diana részt vett András herceg 21. születésnapján a Windsori kastélyban. A szépséges Diana hercegné azt remélte, hogy táncolni fog a vőlegényével, Károly herceggel az este folyamán, de miközben Elton John énekelt az összejövetelen, az azóta királlyá vált Károly az egész estét a kötelességeivel töltötte, ügyelt arra, hogy a lehető legtöbb emberrel beszéljen az etikett szerint, leendő arájára pedig nem fordított figyelmet.

Diana hercegné
Forrás: Tim Graham Photo Library/Getty Images

Diana kétségbe volt esve. Vőlegénye az előző hét nagy részét Amerikában töltötte, mégsem volt kedve vele táncolni. Érzelmileg kimerültnek érezte magát, és belevetette magát a buliba, felszabadultan táncolt egyik férfival a másik után – és végül egyedül.

A szerző elbeszélése szerint Mark Simpson lakáj az este egy pontján észrevette Diana hercegnét, amint az kimerülten, gondolataiba merülve, lassú, ritmikus himbálózást végzett. Ezután Diana a buli után hajnali 5:30-kor megindult apja Northamptonshire-i otthonába, zavartnak, idegesnek, dühösnek érezte magát, és esze ágában sem volt visszamenni. Ami Dianát illette, az esküvőt törölni akarta.

Édesapja, Earl Spencer megdöbbent, és miután megnyugtatta lányát, rámutatott, hogy durva udvariatlanság lenne, ha ilyen közel az esküvőhöz felbontaná eljegyzését a leendő királlyal. Ráadásul ez volt, amire mindig is vágyott. 19 évesen vágyott arra, hogy walesi hercegné legyen és hitt a boldog befejezésben. Így maradt a terveknél.

A My Mother And I életrajzi regény III. Károly király és édesanyja, a néhai Erzsébet királynő történetét meséli el, és február 15-én jelenik meg.

Forrás: People
Borítókép forrása: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images