Chadwick Boseman kapta a virtuális Golden Globe posztumusz-díját

2021. 03. 01.

A színész augusztusban hunyt el 43 évesen, vastagbélrákban.

Képernyőfotó 2021 03 01 10.56.43
Borítókép forrása: YouTube

A 78. Golden Globe sok szempontból volt különleges, hiszen virtuálisan lett megrendezve, amelyre eddig még soha nem volt példa.

Az online formában megrendezésre kerülő díjátadón a januári időpont helyett február utolsó napján kerültek átadásra az aranyszobrocskák, amelyek közül a Fekete párduc sztárja, Chadwick Boseman kapta meg az idei posztumusz-díjat. A színész halálhíre az egész világot megrázta tavaly augusztusban, ugyanis a legnagyobb titokban tartotta betegségét és addig dolgozott, amíg az egészsége engedte. Utolsó filmje, a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című alkotásban zseniális alakítást nyújtott, amelynek bemutatóját már nem élhette meg, ugyanakkor nincs olyan hét, amikor ne emlékeznének meg róla a rajongók vagy a sajtó. A gálán a színész felesége, Taylor Simone Ledward vette át néhai férje díját, akinek beszéde mindenkit meghatott:

„Megköszönné Istennek. Megköszönné a szüleinek. Megköszönné az ősei útmutatását és áldozatait. Mondana valami szépet, valami inspirálót, valamit, ami felerősítené mindannyiunkban azt a kis hangot, amely arra sarkallna minket, hogy folytassuk tovább…”

A tragikusan fiatalon elhunyt sztár halála előtt néhány hónappal vette el élete szerelmét, akivel 5 évig alkottak egy párt. Halálakor Taylor és a családja is mellette voltak.

Forrás: Variety