Barion Pixel Hihetetlen átváltozás! Így fest Sir Anthony Hopkins Sigmund Freud szerepében – Coloré

Hihetetlen átváltozás! Így fest Sir Anthony Hopkins Sigmund Freud szerepében

2023. 04. 18.

Az életrajzi film középpontjában a pszichoanalízis atyja és a Narnia-sorozatot jegyző író, C. S. Lewis kapcsolata áll, a főszerepben pedig Anthony Hopkins-t köszönhetjük.

Írországban forgatják a zseniális Sir Anthony Hopkins főszereplésével a Last Session című filmet, amely egy színdarab filmes adaptációja. A Last Session vagyis Az Utolsó ülés című alkotás egy beszélgetésre utal Sigmund Freud és C.S. Lewis író között, ugyanakkor ez egy fiktív találkozás története.

Anthony Hopkins
Forrás: David Livingston/Getty Images

A forgatási fotókon látható, miként alakult át az egykori Hannibal Lecter megformálója a legendás pszichiáterré. A 85 éves színész khaki színű kabátot és barna trilby kalapot visel, illetve a Freud védjegyévé vált, kerek keretes szemüveget. A produkcióban színésztársa a Downton Abbey egykori sztárja, a 45 éves Matthew Goode, aki a Narnia íróját, Lewist alakítja a filmben.

A rendező Matthew Brown, a forgatókönyvíró pedig az a Mark St. Germain, aki a színdarabot is jegyzi. A történetben Freud és Lewis fontos, emberi kérdéseket boncolgat a szerelemtől a szexualitáson át az Istenig. Terítékre kerül Sigmund leszbikus lányához, Anna Freudhoz fűződő viszonya is, aki apját követve munkálkodott, de a darab részét képezi C.S. Lewis legjobb barátjának anyjához fűződő szexuális viszonya is.

Anthony Hopkins olyannyira nem fárad a karrierjében, hogy egy sorozatban is főszerepet vállalt, méghozzá a 2000-ben készült Gladiátor mozifilmet is ihlető könyv adaptációban, a Those About To Die-ban. A széria a Peacock streaming platformra készül és az Oscar-díjas Hopkins Vespasianus római császárt alakítja benne.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Northfoto