A meghívás című horror elég klisésre sikerült, de van 3 ok, amiért érdemes megnézni

2022. 09. 01.

A műfaj rajongói számára A meghívás a végére tartogat igazán nagy csavarokat.

Jessica M. Thompson rendező és Blair Butler forgatókönyvíró ambiciózus erőfeszítései ellenére – hogy a faji, osztálybeli és patriarchális kiváltságokkal kapcsolatos elemeket új szintre emeljék egy horrorban – A meghívás (The Invitation) kissé erőltetettre, vontatottra és helyenként nevetségesre sikerült. A kritikusok tehát nem emelik piedesztálra az amúgy jónak indult próbálkozást.

Hj
Forrás: Northfoto

A főszereplő Evelyn (a Trónok harcából ismert Nathalie Emmanuel) családfakutatásba kezd, az interneten fellelhető DNS-teszt segítségével. Ezután felkeresi őt egy kissé agresszív és furcsa férfi, akitől megtudja, nagyon gazdag családtagjai élnek Nagy-Britanniában, és a New York-i lány meghívást is kap a távoli kastélyba, egy extravagáns esküvőre. Evie nemsokára kellemetlen helyzetbe kerü,, mivel afroamerikaiként fehér rokonok között találja magát. A decens épületben pedig egyre-másra történnek a baljós dolgok, hallani lehet emberek eltűnéséről és a lányt a rémálmok és látomások sem kerülik el.

Valóban elég kiszámítható és klisés a film, nem csoda, ha sokaknak a Tűnj el! ugrik be róla. De van mégis pár dolog, ami miatt érdemes megnézni a filmet – figyelem, spoilerek következnek!

Nathalie Emmanuelle játéka most is nagyszerű, és annyira szerethető, hogy mindezek ellenére látni akarjuk, ahogy a nem túl eredeti történetben brillírozik. Másrészt jön a csavar, amikor kiderül, hogy a vélt családja egy több generációs vámpírfalka, akik felkínálják neki a halhatatlanságot. És innentől mehet a moralizálás meg a szörnyülködés.

A harmadik ok, amiért mégis muszáj látni A meghívás című filmet, az a férfi szereplő, Thomas Doherty. Ő már alakított vámpírt a Legacies – A sötétség öröksége című sorozatban, de a fiatal férfi most nem ragad bele a tini vérszopó imidzsbe, és komolyan felmerül a kérdés: ki más lehetne alkalmasabb a következő James Bond szerepére, mint ő?

A meghívás premierdátuma szeptember elseje.

Ez is érdekelhet:

Ezt gondolják a kritikusok Az árva: Első áldozat című horrorfilmről

Az árva című nagy sikert aratott mozi 2009-ben hozta el Esther (Isabelle Fuhrman) történetét, akit Kate (Vera Farmiga) és John (Peter Sarsgaard) fogadtak örökbe, és mint kiderült, a lány Kelet-Európából, Észtországból származik. A fura küllemű és viselkedésű Esther körül bizarr és félelmetes dolgok történnek, majd kiderül, hogy a lány bizony elkövetett már pár gonoszságot korábbi nevelőszüleinél is. Ha szeretnél többet tudni a témában, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com