Barion Pixel 62 éves lett Jim Carrey! Összegyűjtöttük miért is szeretjük a gumiarcú komikust! – Coloré

62 éves lett Jim Carrey! Összegyűjtöttük miért is szeretjük a gumiarcú komikust!

2024. 01. 17.

Bár hivatalosan január 17-én született a világ egyik legismertebb komikusa, Jim Carrey, a világsztár idén előrébb hozta az ünneplést. Már január elején paparazzi fotók szivárogtak ki a születésnapi bulijáról, ahol olyan világsztárok köszöntötték fel, mint Dustin Hoffman, Adam Sandler, Jimmy Kimmel, vagy Seth Green. Jim felismerhetetlen fizimiskával jelent meg a szülinapi buliján, hosszú hajjal és kissé csapzottan. A világsztárra végig egy testőr vigyázott. Az eseményről a PAGESIX készített fotós beszámolót.

jim carrey
Ace Venturaként az akkor még ismeretlen Courteney Cox oldalán. Forrás: Northfoto

Jim Carrey 2024-ben lett 62 éves

James Eugene Carrey 1962. január 17-én született Ontario állambeli Newmarket városban.  A „Gumiarcúnak” is nevezett, kétszeres Golden Globe díjas színész legismertebb szerepe az Ace Ventura, de emellett számos felejthetetlen alakítást nyújtott.

Már gyerekkorában ő volt az osztálya tréfamestere

Komikusi tehetsége már az iskolás évei alatt kiderült, viszont családja akkoriban rossz pénzügyi helyzetben volt, ezért Jim 16 éves kora körül otthagyta az iskolát és egy gyár mosdóját takarította, hogy segíthesse szüleit. 1979-ben, 17 évesen Los Angelesbe ment, ott a The Comedy Store-ban dolgozott, ahova Rodney Dangerfield humorista ajánlotta be. Jim ekkor már a filmes karrier felé is kacsingatott, nem sokkal később pedig meg is lett a nagy áttörés. Első, kevésbé ismert filmes szereplése 1981-ben a Rubberface (Introducing Janet) című rövidfilmben volt.

'dumb & Dumber' By Peter Farrelly, Usa, 1994.

Egy év alatt három sikerfilm

1994-ben pedig bemutatták az Ace Ventura: Állati nyomozót, amivel hatalmas ismertségre tett szert. De ugyanebben az évben jött ki a Dumb és Dumber – Dilibogyók, illetve A maszk is.

jim carrey
Rengeteg órát töltött Grincsnek maszkírozva. Forrás: Northfoto.com

A karácsonyi filmek királya, akcióhős és nevettető egyszerre

1995-ben a Mindörökké Batman egyik főgonoszát alakította, majd Ace Ventura 2.: Hív a természet –ben láthattuk. 2000-ben A Grincs bőrébe bújva mutatkozott be a nézőknek. Számos nagysikerű filmben láthattuk, de 2022-ben úgy döntött, visszavonul a filmezéstől. Szabadidejében fest és szobrászkodik. Kétszer nősült: első felesége Melissa Womer volt, majd nem sokára elváltak, második felesége a Dumb és Dumber egyik szereplője Lauren Holly volt. Viszonyt folytatott Renée Zellweger-rel egy ideig és Jenny McCarthy színész-modellel is járt,  de vele sem jött össze az életre szóló szerelem.