Barion Pixel Már 12 éve nincs köztünk Mary Zsuzsi – Coloré

Már 12 éve nincs köztünk Mary Zsuzsi

2023. 12. 25.

Korda házaspár, Záray Márta és Vámosi János, Mary Zsuzsi. Mondanak valamit a nevek? A ’60-70-80-as évek hazai sztárjairól van szó. Korda György és felesége a mai napig aktív fellépők, de a másik három név már nincs az élők sorában.

12 éve halt meg Mary Zsuzsi

2011-ben jött a szörnyű hír, hogy Mary Zsuzsi önkezével vetett véget az életének.

A halál, pláne az öngyilkosság mindig tragédia, de az énekesnő döntése azért is volt drámai, mert ezt szentestére időzítette. Sőt, még a családjával közösen töltötte az ünnepi ebédet, ajándékoztak is. A család elmondása szerint az sem látszott rajta, hogy bármi gondja lenne.

Klapka György egykori felesége, aki dalaival is maradandót hagyott maga mögött. Senki sem sejthette, hogy milyen megoldás létezik az énekesnő fejében gondjai lezárására.

Mary Zsuzsi
Alkoholproblémákkal küzdött / Kép forrása: RTL

Voltak gondok

Leginkább a külsejével nem volt megelégedve Mary Zsuzsi. Az, akit a sors híresen csinos lábakkal áldott meg. Alkoholproblémája és pajzsmirigybetegsége azonban kedvezett a hízásnak és az azelőtt fitt és csinos énekesnő magához képest jócskán meghízott.

Habár együtt töltötte életének utolsó napját a családjával, és úgy tűnt, hogy jól van, Klapka György elmesélte, hogy valójában a hat gyermekből kettővel, Szendyvel és Dennisszel azokban az időkben nem volt a legfényesebb a kapcsolata. Ex férje éppen ezért akarta a közös karácsonyi ebédet, hogy a család együtt legyen és közelítsenek egymáshoz. Az eltávolodásnak is fő oka az alkoholizmus volt.

Mary Zsuzsi
A Klapka család / Kép forrása: RTL

Mary Zsuzsi titkai

Többször kísérelt meg öngyilkosságot, egy sikertelen ikerterhesség is annyira megviselte, hogy megpróbálta megölni magát.

Nyíltan vállalta biszexualitását, volt kapcsolata egy svéd nővel is.

Sokat tett azért, hogy megjelenése jó legyen, de úgy szeretett volna megöregedni, hogy 60-nál többnek ne nézzen ki. Ezért még kés alá is feküdt volna, erre azonban nem került sor.

Mary Zsuzsi és a hírnév

A szegedi születésű énekesnő álmait kergette és utol is érte. Minden vágya volt, hogy a fővárosban élhessen és az éneklés jelentse a munkáját, a hivatását. Budapestre költözött és az Atlantisz együttes beugrós énekeseként kezdte. 1965-ben már a Bacsó Péter-féle Szerelmes biciklisták című betétdalát énekelte.

Az átütő siker és az ismertség akkor érte, amikor az 1968-as Táncdalfesztivált megnyerte. A Mama című dalával belopta magát a zenetörténelembe.

Győzelme a továbbjutást is eredményezte, így kijutott Szocsiba, ahol ugyanezzel a dalával 3. helyezést ért el.

Külföldön is kereste a boldogságot

Úgy tűnt, hogy minden sínen van az énekesnő életében és karrierje csúcsán volt idehaza, amikor úgy döntött, hogy disszidál. Akkor már várandós volt lányával és Nyugat-Németországba költözött férje után. 1991-ben jelent meg a Hungaroton gondozásában első nagylemeze. Ekkor még Németországban élt. A ’90-es évek végén visszaköltözött Magyarországra.

Így emlékezünk Mary Zsuzsira

Nyitókép forrása: RTL