Ne csak az otthonodban takaríts! Beszéljünk az energetikai tisztításról

Minden élőlényt, de még a tárgyakat is energia vesz körül. Az embert körbevevő energiaburkot aurának nevezzük, amelyet számos behatás gyengíthet és szennyezhet. Valamit tenni kell: tisztítsuk meg!

Minden, ami körülvesz, lényegében energia. Energiából állnak a legkisebb élőlények és még a tárgyak is. Akkor működünk jól, ha összhangban vagyunk saját testünk energiarendszerével. Ezáltal maradunk egészségesek és lesz energiánk a mindennapokhoz. De ez az energiaburok beszennyeződhet és annak gyengülését okozza. Ha azonban rendszeresen ápoljuk az auránkat, akkor megtartható az egyensúlyi állapot, vagyis harmóniában tudunk maradni önmagunkkal.

Energetikai tisztítás
Kép forrása: Pexels

Beszennyeződött aura

A test energiaközpontjait nevezzük csakráknak, ám nemcsak innen ered az energiánk. A minket körülvevő energetikai burok maga az aura. Ez mindenki esetében más: különbözik formájában, színeiben és kiterjedésében is. Talán az sokak számára ismert, hogy az aura színe az egyén érzelmi és fizikai állapotát is megmutatja. Egyes színek magához a személyhez tartoznak, de más árnyalatok azt jelzik, hogy éppen milyen hangulatban van. Az erős, határozott energiaburok megvéd számos külső negatív hatástól. A burok gyengülését okozhatják azok a külső erők, amelyek beszennyezik az aurát. Ekkor van szükség az energetikai tisztításra.

Tisztítás, de hogyan?

A saját negatív érzéseink és gondolataink levertté, hangulattalanná tesznek, de ugyanerre képesek a környezetünkben lévő negatív személyek is. Hiába vagyunk élettel teli, ha beszennyezik auránkat. Az energia szabad áramlását is befolyásolja, vagyis az auránk gyengül. Valamit tenni szükséges, hogy újból harmóniába kerülhessünk önmagunkkal.

Foglalkozás önmagunkkal: Amit naponta el kellene végeznünk az, hogy legalább 20 percet áldozunk magunkra. Ezt jelentheti az imádkozás, a meditáció, de a csendes elmélkedés is.

Tisztálkodás: a reggeli zuhany során ne csak a testünk felfrissítésére koncentráljunk. Gondoljunk arra, hogy a tiszta víz az auránkról is lemossa a szennyeződést és ezáltal megtisztulunk mindenhogy.

Növények: a természet gyógyító energiával rendelkezik. Ha vissza szeretnénk nyerni erőnket, energiánkat, akkor irány a park, az erdő. A fákkal való érintkezés, ölelkezés megsemmisíti a negatív energiákat. Ha fogytán van az erőnk, akkor pedig feltöltenek. Az otthonunkban élő szobanövények is elősegítik az aura védelmét vagy annak tisztítását.

Kristályok: a kövek és kristályok különböző rezgéseket bocsátanak ki magukból. A megfelelő kristályok egyéni rezgései pedig hatással vannak azokra az emberi szervekre, amelyek azonos frekvencián rezegnek: feloldják az érzelmi gátakat, harmóniát adnak.

Aura, tisztítás, kristály
Kép forrása: Pexels

Só: ha úgy érezzük, hogy az otthonunkban van olyan pont, amely negatív erőket bocsát ki magából, ott a tértisztításra is szükség van. Ebben segítségünkre lehet a só. Az Epsom sót szórjuk ki az adott ponton és hagyjuk hatni. A hatékonyság érdekében meg is fürödhetünk sós vízben. Ezután csak össze kell porszívózni a sót.

Az energetikai tisztítás után helyreáll bennünk az egyensúly, energikusabbá válunk, amelynek köszönhetően a mindennapi feladatainkhoz is könnyebben állunk hozzá.

Borítókép forrása: Pexels

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Tanársegéd voltam Angliában: ezt láttam az angol iskolákban