Így hat ránk a telihold

2020. 11. 24.

A telihold mindannyiunk belső világát megvilágítja a jóban és a rosszban, függetlenül attól, hogy mi a csillagjegyünk.

A Hold megőrjít

Sokáig azt hitték, hogy a telihold megőrjíti az embereket. És bár lehet, hogy nem változtat vérfarkassá, és nem helyez pszichiátriai kórteremben, némi igazságnak kell lennie amögött, hogy érzelmileg kapcsolatban állunk a Holddal, igaz? Az amerikai asztrológus, Dr. Athena Perrakis magyarázza: „A telihold hatással van testünkre és az óceánokra is. Mivel testünk arányosan ugyanannyi vizet tartalmaz, mint Föld, könnyen megérthetjük, hogy a hold hogyan húzna minket és rázna fel, mint az óceánt.” Dr. Perrakis azt állítja, amikor telihold van, az érzelmeid olyanok, akár a dagály, és a legjobb, ha vigyázol, nehogy elsöpörjön.

ezo101

Felnagyítja az érzelmeket

Mindenkiben van világos és sötét is. Pozitív vagy negatív, a telihold megérzi a legerősebb tulajdonságainkat, és felfokozza azokat. Dr. Perrakis szerint a telihold képes kihozni mindkét oldalt. “Szó szerinti értelemben a telihold kitágul, és mindent felnagyít.” A Kos jele például ambiciózus, szociális és kedves. A Kos holdjának pozitív oldala az emberközeliségre való vágy, és hogy megosszák véleményüket másokkal, azonban Kos nagyon is önfejű. „A Kost a Mars uralja, amely háborús bolygó, nem haboznak konfliktusba keveredni, főleg beszélgetés közben.” Tehát teliholdkor izgatottnak érezhetik magukat. Ha a telihold körüli vitában találod magad egy Kossal, akkor tartóztasd fel magad, mert hajlamosak a haragra, és nem fogják vissza magukat.

Fokozza az érzéseket

Ugyanakkor, amikor a telihold felnagyíthatja az asztrológiai jel természetes tulajdonságait, az emberek is intenzívebben érezhetnek. Ez lehet jó vagy rossz, attól függően, hogy milyen lelkiállapotban vagyunk teliholdkor. A szenvedélyes Skorpió például már alapból egy intenzív jegy, így telihold alatt még jobban felmelegedhetnek a dolgok. “A Skorpió az állatöv legsötétebb jele, ami azt jelenti, hogy minden vízenergiáját elvesz, amelyet megoszt a Rákkal és a Halakkal, és egy mélyebb, sötétebb helyre viszi őket.” – jegyzi meg Dr. Perrakis. Sőt, a Skorpió az állatöv legszexuálisabb jeleként ismert, és ez a telihold idején kettős módon nyilvánulhat meg: páratlan az intimitás, amelyet a Skorpió telihold idején képes előidézni, de a telihold hátránya az, hogy fokozhatja a drámát, a makacsságot. A Halak, bár szintén nagyon szenvedélyesek, ebben az esetben szinte teljesen ellentétesek a Skorpióval. Ahelyett, hogy intenzív érzelmeket vetítenének elő, a Halak megnyílnak társaik előtt. „Az állatöv minden jele közül a Halak a legempatikusabbak. Ez nagyszerű dolog lehet teliholdkor. Ezzel igazán közel állhatnak az emberekhez. De ha túlságosan empatikus vagy, és nem árnyékolod be jól az energiádat, akkor a végére igazán kimerült lehetsz. “

Energizál

A telihold fokozott energiaérzetet is kölcsönözhet, amelyet az állatöv minden jegye másképp kezel. Például egy Oroszlán sokkal másképp reagálna a telihold energiájára, mint egy Szűz. “Az oroszlán szereti a teliholdat, mert ő a szenvedélyről, a kreativitásról és a lelkesedésről híres” – mondja Dr. Perrakis. Az oroszlán folyamatosan vágyakozik a nagyobb energia elérésére, így teliholdkor azt fogjuk látni, hogy rendkívül ambiciózusok, rendkívül lelkesek, és esetleg valami újat alkotnak. Az oroszlánok általában nagyon vállalkozó szelleműek, ezért ezt a telihold energiát felhasználják, új vállalkozások felé fordítják. E tulajdonságok sötét oldala azonban az, hogy egy Oroszlán túlságosan lelkes lehet, egészen odáig, hogy fennhéjázó és főnökös. A Szűz viszont élvezi a telihold által megnövekedett energiát, mert ez lehetővé teszi számukra a hatékony munkát. “A szűzek szeretnek szervezkedni, és szeretnek rangsorolni, úgy gondolják, hogy az extra energia segít abban, hogy több munkát végezzenek.”