Gyertyamágia, a segítség más dimenziója

Nincs már senki, aki segíteni tudna rajtad, vagy csak nem akarsz más terhére lenni? A gyertyamágia is segíthet.

Van az életünkben az a pillanat, amikor úgy érezzük, hogy az imán, a mérhetetlen nagy szerencsén kívül más nem segíthet rajtunk. Még akkor is képesek vagyunk valamilyen nagyobb hatalomhoz imádkozni, amikor nem vagyunk vallásosok és semelyik Istennel nem ápolunk kapcsolatot. Ha már nem látunk másban lehetőséget, mert minden eszközünket kiürültnek érezzük, az ima jelenthet egy kapaszkodót. Hátha mégis létezik, hátha meghallgatja és nem utolsó sorban segít is. Az ezotéria síkján működők pedig azt is tudják, hogy a spiritizmus egyik jelképe a gyertya, amely annál sokkal több.

Gyújts gyertyát!

Ahogyan mondani szokták, születésünkkor meggyullad a gyertyalángunk és ha nem két végén égetjük, akkor hosszú és szép élet után a halálunkkal szűnik meg a fénye. A gyertya nemcsak szimbólum, hanem a mágia eszköze is lehet, ha tudjuk, hogy an kell bánni vele és hogy mi a célunk. A gyertya a Nap, a napfény, a fény jelképe, amely a szellemiséget és éberséget is jelenti. Ahogy a napfény is tünékeny, úgy a gyertyára is igaz, hiszen elegendő egy kis szellő és fénye máris megszűnik. Magába foglalja a bizonytalanságot, a változás megmásíthatatlanságát. A gyertya teste jelenti az emberi testet, a lángja jelképezi a lelkünket és a benne húzódó kanóc a szellem.  

Milyen színű gyertya égjen?

Fehér: ami azonnal eszünkbe jut: tiszta, ártatlan, semleges szín és gyertyamágia során abban segít a fehér, hogy magunk mögött hagyjuk a rossz gondolatokat, energiával töltsön fel, változtasson látásmódunkon. A fehér a lelki béke és tisztaság, valamint az újrakezdés színe.

Gyertyagyújtás
Kép forrása: Pexels

Fekete: amikor kíváncsiak vagyunk valamire, de csalárdságot, hazugságot sejtünk mögötte, akkor érdemes fekete gyertyát gyújtani. A kártékony erők megtisztítását segítheti, de az ellenség jó útra terelése is várható.

Sárga: az életerős szín az életörömöt kifejező, de a kreativitás és az intellektus színe is. A sárga gyertya gyújtásával remélhetjük az alkotási vágy és erő fokozódását, ugyanakkor alkalmas a pénzügyi élet rendezésére, irigy személy megbékéltetésére.

Kék: az egészségre, a bölcsességre, a szellemi békére vágyók égessenek kéket. Ugyanakkor a gyorsan érkező pénzre vagy utazásra vágyók színe is. A kék gyertya segít megvédeni az otthonunkat miden ártalomtól.

Zöld: az egészség, a gyógyulás árnyalata. A zöld gyertya meggyújtásával reményünket fejezhetjük ki, vagyis a teremtést célozzuk meg, legyen az pénzben vagy sikerben mérhető.

Barna: ha javítani szeretnénk életünkön, főleg lelki síkon, akkor a barna szín a jó választás, ugyanakkor, ha ingatlanra, vagyonra vonatkozó kívánságaink vannak, akkor is ideális ezt a gyertyát választani.

Ezüst: ha nemcsak fizikailag és anyagilag szeretnénk erősödni, hanem lelkiekben és szellemileg is, akkor az ezüst nyitja meg számunkra a kapukat.

Rózsaszín: a szerelem, a szeretet, a romantika, a hűség színe, de segítségével a tartós pénzügyi siker elérésében segíthet.

Piros: természetesen a szerelem, a szenvedély színe és ez a gyertya estében is így van. Dinamikus, erőteljes, amely erőre, érzelemre utal. Piros gyertyát akkor érdemes gyújtani, ha a kérésünk szerelemmel, romantikával, szexszel kapcsolatos, de az egészség megvédésében és a nagy álmok megvalósításában segíthet.

Piros gyertya
Kép forrása: Pexels

Gyertyamágia, hogyan?

A gyertyamágia abban nyújthat segítséget, hogy nagyobb erők segítségét vonzzuk be. A gyertya az eszköz, a közvetítő, de a színnek hatalmas jelentősége van. A gyertya lángjára való koncentrálás egyfajta meditációra ad lehetőséget, hogy átgondoljuk: mit szeretnénk elérni, üzenni. A gyertyamágia során egyszerű, letisztult gondolatokat kell közölni az egyértelműség érdekében. Ráadásul óvatosan kell ezzel bánni, mert az egyik pillanatban érvényben lévő óhajunk, hamar köddé válhat, módosulhat.

Szerezzünk be egy, a kívánságunknak megfelelő színű gyertyát és miután ez megvan, keressünk egy nyugodt helyet és időpontot arra, hogy magunkra és a gondolatainkra tudjunk figyelni. Szólhat halk zene is, de a lényeg: a lecsendesedés. Kérjük áldást a gyertyára, hogy hatékony legyen a kérésünk, majd hívjuk meg a gyertyánk angyalát, hogy jöjjön közénk és segítsen nekünk kérésünk teljesítésében. Ekkor gyújtsuk meg és erősen koncentráljunk arra, amit el szeretnénk érni. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy köszönetet mondjunk a felsőbb erőknek. Akár a gyertya teljes elégéséig mellette lehetünk, de ha az sokáig tartana, akkor egy másik alkalommal is megismételhető mindez. Ezután már csak várnunk kell – olykor türelemmel -, hogy az univerzumba kiküldött kérésünk megvalósuljon.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

100 km/h-t meghaladó széllökésekre készülhetünk