4 tuti feng shui tipp

Próbáltad már a feng shuit? Nem? Akkor most itt az ideje egy kicsit átvariálni a lakást!

A többezer éves múltra visszatekintő feng shui szerint nem mindegy, hogy a lakásod hogyan van berendezve, különleges jelentőséggel bírnak a színek, formák, tárgyak, elrendezések. Íme néhány feng shui tipp, hogy még sikeresebb legyél:

Nagy ajtó

A feng shui szerint nagy ajtóra van szükség a chi, azaz az éltető, pozitív energia áramlásához. Ha több bejárat is van a lakásodon, jó, ha a bejárati ajtó nagyobb a többinél. Ügyelj, hogy ezt az ajtót mindig tisztán és a környezetét rendezetten tartsd!

Kerek asztal

Ahhoz, hogy a pozitív energiák legyenek nálad túlsúlyban, mellőzni kell minden lehetséges hegyes, éles formát. Az asztalod legyen például kerek. De ugyanígy ügyelj arra is, hogy mindenhol harmónia és rend uralkodjon, különben felborul a negatív és a pozitív energiák egyensúlya és a pozitív marad alul a küzdelemben.

Forrás: Pixabay

Messzebb legyen a fürdő a hálótól

Ha eddig a fürdő melletti szobában aludtál, és van másik helyiség, ahol álomra hajthatod a fejed, máris költözz át. A negatív energiák ugyanis kedvelik a vizes dolgokat, míg a pozitív energiákat csökkentik a helyiségek, ahol tisztálkodunk vagy a dolgunkat végezzük.

Fontosak a színek

A feng shuiban kiemelt jelentősége van a színeknek, ezt mindenképp tanulmányozd, mielőtt kitalálod az otthonod színvilágát. A családi terekhez a zöld az ideális, a szerelem, házasság tereihez a rózsaszín, a tudásé pedig a kék. Bizonyos színek azonban vonzzák a negatív energiákat, ezért ezektől tartózkodni kell, ilyen a fekete, amit északi és déli falakon kerülj, vagy a piros, amit a keleti és nyugati falakon ajánlatos mellőzni.

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Kórházban töltötte az éjszakát II. Erzsébet – Ez volt az oka