Barion Pixel Íme 2024 legmenőbb úti céljai! A népszerű utazó vlogger, FruMyLens elárulta a titkot, hogyan járja be a világot kevés pénzből. – Coloré

Íme 2024 legmenőbb úti céljai! A népszerű utazó vlogger, FruMyLens elárulta a titkot, hogyan járja be a világot kevés pénzből.

2024. 01. 20.

25 éves koráig már 29 országot hódított meg a fiatal nő. A közösségi oldalak népszerű utazó vloggere, FruMyLens saját élményeiről mesélt a Coloré-nak és adott néhány tippet olvasóinknak arról, hova érdemes elutazni 2024-ben.

FruMyLens már egészen kis korában eldöntötte, hogy 20-as éveit nem az iskolapadban képzeli, ezért nem sokkal az érettségi után, 19 évesen indult útnak Amerikába teljesen egyedül. Ott szerette meg ezt a különleges és sokak által irigyelt utazós életmódot. Azóta már számos országban megfordult, 2023-ban meglátogatta az indiai barátját Amerikában, az olasz barátnőjét Spanyolországban, járt Norvégiában, majd Finnországba utazott, ahol -35 fokban köszöntötte az Újévet. Azt mondja életre szóló emlékeket és utazási tapasztalatot gyűjtött össze az évek során és ezt a tudást a követőivel is megosztja: a TikTokon több mint 270.000 követővel büszkélkedhet.

„Az eddigi legnagyobb élményem az volt, amikor 19 évesen teknősökkel úszkáltam Hawaii-n, rájákkal és lamantinokkal Mexikóban és megcsodálhattam az északi fényt Alaszkában.”

A 25 éves vlogger digitális nomád életmódot él, jelenleg Magyarországon van a bázisa, innen indul útnak újra és újra. Korábban viszont több országban is letepedett hosszabb, vagy rövidebb időszakokra, ahol persze munkát is vállalt. „Dolgoztam már -30 fokban kutyaszánhúzóként, Norvégiában az építőiparban, de takarítottam igloo hoteleket is Finnországban.” A vlogger szerint nem teljesen igaz az elképzelés, hogy csak sok pénzből lehet kihozni egy-egy utazást. A lány annak a szakértője, hogyan lehet megúszni egy kalandot a lehető legkevesebb pénzből. „Soha nem voltak nagy vágyaim, mindenből lejjebb adtam azért cserébe, hogy eljuthassak oda, ahova szeretnék. Nem iszom alkoholt, nem fizetek elő semmilyen streaming platformra és nem járok hétvégente bulizni, hiszen ezeken a kiadásokon meg lehet spórolni akár egy repülőjegy árát. Norvégiába például 70.000 Ft-tal indultam útnak úgy, hogy semmi biztosíték nem volt arra, hogy a munka, amit előzetesen találtam ott, az valós-e, és tényleg várnak-e majd engem, de mertem kockáztatni.”

FruMyLens szerint a szálláson és az étkezésen lehet a legtöbbet spórolni a külföldi utak alkalmával. „Hetekig elvagyok szendvicsen, amikor utazom, nem járok ilyenkor étterembe és simán megszállok egy hostelben, vagy más ember házában, és így többet tudok költeni arra, hogy akár 1-1 érdekes programra befizethessek, legyen az egy hajótúra, delfinles, vagy akár hogy egy nappal többet maradhassak valahol. Sok idő kellett, hogy megtanuljam, mikor hogyan és min tudok spórolni, illetve hogy mire van ténylegesen szükségem egy adott út alatt. Az évek alatt megtapasztaltam az utazási kiskapukat és trükköket annak érdekében, hogy a legolcsóbban jöjjek ki. Bevállalós vagyok és azt se bánom, ha egy-egy út végére teljesen lenullázom magam anyagilag. Általában minden alkalommal pár ezer forinttal térek haza.” FruMyLens a vlogolás és social média menedzsment munkája mellett utazásszervezőként dolgozik: a hozzá fordulóknak abban tud segíteni, hogyan valósíthatják meg az álomnyaralásukat a lehető legkedvezőbb áron. „Sok ügyfelem van, akinek nincs ideje, vagy kedve tervezgetni, ezért leveszem róluk a terhet azzal, hogy megkeresem a nekik legmegfelelőbb repülőjegyet, szállást, és írok egy programtervet. De az is a terveim között szerepel, hogy nem sokára szervezek egy külföldi tábort.” A népszerű influencer tehát másoknak is szívesen segít! Nekünk most megsúgta, hogy szerinte milyen országokat érdemes megcéloznia annak, aki felejthetetlen élményeket akar szerezni 2024-ben.

Hova utazz el 2024-ben? FruMyLens szerint ezek a legmenőbb úticélok:

  • Amerika, nyugati part:Egy amerikai körút a nyugati parton. Szerintem nagyon különleges, minden sokkal nagyobb mint a Föld többi részén. Az utak, az autók, a hidak, és a tájak. Annyi, de annyi csodálatos nemzeti park van, amihez hasonlót Európában nem találunk.”
  • Mexikó:Észak-Amerikán belül Mexikó nekem nagyon tetszett. 9 napot voltam egyedül Cancúnban és ellátogattam Tulumba is. Akkora vízi élővilággal én még sehol nem találkoztam, mint ott. Búvárkodás közben hemzsegtek körülöttem a szebbnél szebb színes halak, és ráják is.”
  • Izland: „Európán belül szeretném mindenkinek ajánlani Izlandot, amit nyáron és télen is érdemes meglátogatni. Télen csak 4 órán keresztül van világosság, de látható az északi fény, lehet gleccsert mászni, gleccserjég töredékes vízparton sétálgatni, és ezer meg egy gyönyörű vízesést megnézni. Nyáron viszont megtapasztalható, hogy milyen az éjféli nap, el lehet menni fürdeni, vagy akár túrázni is, és a nap sose fog lemenni.” 
  • Madeira: „Ez egy elképesztő kis sziget, főleg a túrázóknak. Felfedezhetjük a sziget sajátos növényzetét, és érdekes időjárását is, mert míg a parton 28, a hegy tetején lehet, hogy 12 fok van.”
  • Új-Zéland: „Ahova szerintem egyszer az életében mindenkinek el kell jutnia, az Új-Zéland. Én 3 hónapot töltöttem ott, és nekem a listám első helyén áll, mint kedvenc ország. Engem nagyon megfogott a kultúra, az emberek életstílusa és kedvessége, és a táj. Arról nem is beszélve, hogy a kempingezők országa, szinte kilométerenként van egy kemping, nyilvános WC-vel és zuhanyzóval, tehát egyáltalán nem nehéz megoldani ezeket a problémákat.”
  • Norvég fjordok, finnországi Lappföld, Izland: „Ajánlani szerettem volna a Norvég fjordokat, a finnországi Lappföldet vagy Izlandot az északi fények miatt. De Új-Zélandon volt szerencsém látni a rózsaszínben tündöklő déli fényeket a +20 fokban, tehát nem feltétlen kell hidegbe mennie az embernek, hogy ilyet lásson. De azért a Norvég fjordok… kihagyhatatlan, mégiscsak ott éltem egy évet, a szívem csücske.”