Barion Pixel A wellness azt jelenti, hogy vigyázol a testedre – ehhez adunk pár tippet (x) – Coloré

A wellness azt jelenti, hogy vigyázol a testedre – ehhez adunk pár tippet (x)

2022. 12. 06.

Az egészséges életmód és a rendszeres mozgás mindig meghozza a várt eredményt. Nem csak a betegségektől tartjuk távol magunkat, de az öregedési folyamatokat is jelentősen lelassítjuk. Ráadásul idősebb korban sem kell tartanunk attól, hogy a mozgásban korlátozottak leszünk. A masszázs pedig például  remek kiegészítője annak, hogy még inkább fokozzuk a testünk és a lelkünk egészségét.

Feltölt testileg és lelkileg is

A masszázs az egyik legjobb stresszoldó, ezen kívül rendkívül hatékonyan tölt fel minket lelkileg is. Amikor valaki úgy foglalkozik velünk, hogy nekünk csak a relaxálásra kell fókuszálni, az valami mennyei élmény. Már több kutatás is kimutatta például, hogy szépítkezni a nők nagy része nem csak amiatt jár, mert magának nem tudja megcsinálni otthon az adott kezeléseket – azért veszik igénybe például a kozmetikus szolgáltatását, mert egyszerűen feltölti őket, hogy foglalkoznak velük. Ugyanez a helyzet a masszázzsal is. Nem csak azért érdemes eljárni egy-egy kezelésre, mert jót tesz az izmainknak, hanem mert a lelkünkben teljesen kisimítja minden aktuális problémánkat. Egy finom illatú masszázs olaj, hangulatos zenével és fényekkel kombinálva mennyei töltődést nyújt, miközben a szakember kimasszírozza belőlünk a felgyülemlett stresszt.

Massage 1
Forrás: Pixabay

Segít a méreganyagok távozásában

A masszázs – főleg, ha kifejezetten a méregtelenítést célozza meg – rendkívül eredményesen segít abban, hogy a méreganyagok könnyebben távozzanak a testünkből. Főleg a diéta során, vagy az életmódváltás kezdetén távozik jelentős salakanyag a szervezetünkből például a zsírvesztés által. A testzsír ugyanis képes olyan méreganyagokat megkötni, amelyek károsak lehetnek a szervezetünkre. Fogyáskor ezek is távoznak, azonban a masszázs remekül rásegít a folyamatra. A salakanyagok azonban nem csak a zsírban, hanem a letapadt izmokban is keletkezhetnek. Az ülő életmód például tökéletes melegágya ilyenkor annak, hogy megjelenjenek a pangó területeken a salaklerakódások is. Viszont életmódváltáskor ezek is fokozatosan távoznak, azonban a masszőr például egy köpöly készlet segítségével az ilyen izmokhoz köthető pangásokat is néhány alkalom után teljesen képes megszüntetni. Ezt az eszközt, amely az adott területen vákuumos vérbőséget okozva indítja be a vérkeringést, a fájdalmas izomcsomókra is hatékonyan alkalmazzák. Vagyis a hát- és derékfájósokon is csodát művel.

Massage 2
Forrás: Pixabay

Újraaktiválja a test sejtjeit

Furcsán hangozhat, de a masszázs képes beindítani a jótékony öngyógyító folyamatokat, valamint a hormonháztartás megfelelő működését. Ha stimuláljuk a testünkben a régen nem használt idegeket és izmokat, az olyan szinten fokozza a keringést, hogy nagyban segít helyreállítani a régóta pangó területeket. Mivel a szervezetünk egy roppant komplex egység, ezért szinte minden kihat benne mindenre. A masszázs azonban teljesen ellazít minket, ezért igenis nagyban hozzájárul a megfelelő egyensúly visszaállításához.

Teljesen biztonságban érezhetjük magunkat

Egy profi masszőrnél nem kell szégyenlősnek lennünk. Főleg kezdő életmódváltóknál gyakori, hogy szégyellősek, ezért nem mernek elmenni masszázsra. Azt gondolják, hogy a szakember előtt a testalkatukat szégyellni kell. Pedig ez nem így van, ráadásul, ha akarjuk, törölközővel is elfedhetjük azokat a testrészeinket, amelyet nem masszíroz éppen a masszőr. A masszázsszalonokban mindig paraván mögött tudunk levetkőzni, és lepedőt vagy törölközőt magunkra teríteni, ezért a szakember szinte semmit nem is lát igazán a testünkből.