Szakítani akarsz? Így tedd!

Úgy érzed, vége a kapcsolatotoknak, de nem tudod, hogyan mondd meg neki? Néhány dolgot mindenképp tarts szem előtt!

Ha már elhatároztad, hogy nincs tovább, már csak egy lépés van hátra: hogy mondd el? Ez egyikőtöknek sem egyszerű, főleg, ha a partnered még nem érzi úgy, hogy menthetetlen a kapcsolatotok, te azonban már döntöttél. A sértegetések, vagdalkozások helyett ültesd le és nyugodtan tárd elé, amit érzel. Íme néhány hasznos tipp:

Ne tűnj el!

Lehet, hogy csak egy futó kapcsolatról volt szó, mégse válaszd azt az utat, hogy egyszer csak felszívódsz és nem válaszolsz a hívásaira, üzeneteire. Gondolj arra, fordított esetben mit éreznél, ha a másik magyarázat helyett egyszerűen csak lelépne. Ugye hogy nem esne jól? Nos, a partnered is megérdemel annyit, hogy amit elkezdtetek, azt be is fejezitek.

Mondd el az okokat

Nem működött a szex? Bejött valaki más a képbe? Elmúltak az érzelmeid és már csak az idegesítő szokásait látod? Akármi is az oka annak, hogy így döntöttél, mindenképpen tudasd vele is. Így adsz neki egy esélyt, hogy a következő kapcsolatában megpróbálja máshogy kezelni a dolgokat és neked is megkönnyebbül a lelked, hogy kimondtad az igazat.

Forrás: Pixabay

Ne légy bántó

Akármit is akarsz neki mondani, azt tedd nyugodtan, higgadtan. Nem most jött el a sértegetések, kiabálások, káromkodások ideje. Először is, tisztázd magadban, hogy mit akarsz és miért, utána állj elé és mondd is el neki nyugodtan. Így nagyobb eséllyel zárjátok le békésen a kapcsolatot és az emlékeknek sem fogtok ártani, hisz egyszer boldogok voltatok együtt.

Semleges helyszínt válassz

Semmiképp ne nálad vagy nála találkozzatok a végső beszélgetésre, de ne is a kedvenc kávézótokba menjetek. Ezeken a helyeken csak megtámadnának az emlékek és ez egyikőtöknek sem tenne jót.

Légy határozott

Mindenképp készülj fel arra az eshetőségre, hogy az érveidet hárítani fogja és próbál majd meggyőzni a folytatásról. Ha elhatároztad magad, légy határozott és egy percre se inogj meg. A legkisebb bizonytalanságot is látni fogja rajtad, így pedig abba a hamis reménybe ringathatja magát, hogy van még esélyetek.

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jason Derulo máris szakított – Ez lehetett oka