Barion Pixel Nyári záporok frissítik fel a következő napokat – Coloré

Nyári záporok frissítik fel a következő napokat

2023. 07. 06.

A napokban tapasztalt párás időnek megvan az oka, ugyanis nyári záporok közelítenek felénk, felfrissítve az utóbbi napok melegét.

Csütörtökön több tájegységünkön is felütik a fejüket nyári záporok, de akár felhőszakadás is lehet. Jégeső sem kizárt, de hevesebb viharokra csak az ország keleti-északkeleti részén kell számítani. A szél sokfelé erős lehet, különösen a zivatarokkal sújtott területeken. Hajnalban sok helyen látható a pára, de a hőmérséklet a korai órákban is 13-20 fok lesz. Napközben 24 és 33 fokot mérhetünk, de az eső valamelyest le fogja hűteni a levegőt.

Pénteken a reggeli órákban északon és északkeleten fordulhat elő eső, de a nap folyamán a déli tájakon is lehet rá számítani. Ennek ellenére mindenhol fogjuk látni a napot, és a hőmérséklet sem vesz vissza: 26-31 fok lesz.

Szombaton sokat fog sütni a nap, igazi strandidő lesz! Bár helyenként megjelennek a felhők, nyári záporra nem kell számítani. Keleten élénk lehet a szél, a hőmérséklet pedig a nappali órákban 27 és 32 fok között lesz.

Vasárnap is sokat fog sütni a nap, esőre nem kell készülni, de a szél helyenként élénk lehet. 28-33 fokot fog mutatni a hőmérő higanyszála.

Hétfőn is sok lesz a napsütés, olyannyira, hogy a levegő hőmérsékletén is meg fogjuk érezni, ugyanis akár 36 fokot is mérhetünk!

Forrás: Időkép.

Nyitókép forrása: Unsplash