Barion Pixel Nem lesz strandidő a hétvégén – Coloré

Nem lesz strandidő a hétvégén

2022. 07. 06.

A várva-várt hidegfront megérkezni látszik, ám lehet, hogy kicsit túllő a célon, ugyanis viharos szél és eső kíséri útját.

Csütörtök reggel gyengén- vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10 és 17 fok között alakul, de a fagyzugos völgyekben hidegebb is lehet. Napközben megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé számíthatunk záporokra és zivatarokra, amit északnyugati szél kísér. Nappal 22 és 30 fokot várhatunk, de délkeleten mérhetjük ennél magasabb hőmérsékletet is, míg nyugaton akár alacsonyabbra is készülhetünk.

A strandidő ezen a hétvégén elmarad
A strandidő ezen a hétvégén elmarad / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Pénteken reggel változóan felhős égre kelhetünk, ennek ellenére záporok csak elszórtan alakulnak ki – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal. A leghidegebb órákban 9 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben ugyan sok felhő lesz az égen, a nap is ki-kisüt majd. Számottevő mennyiségű csapadék nem várható, de elszórtan záporokra, néhol zivatarokra számítsunk! A csúcshőmérséklet 21 és 28 fok között alakul, de a Dunántúlon a viharos szél miatt ennél hűvösebb is lehet.

A hétvégén több órára kisüt a nap, de a gomolyfelhőkből kialakulhat egy-egy helyi zápor. A hőmérséklet 30 fok alatt marad és a szél is erős, olykor viharos lesz, így most egy darabig felednünk kell a strandolást.

Rossz az idő? Sebaj! Főzz valami finomat!

Ugyan ezen a hétvégén nehezebb lesz kinti programot találni, legalább főzhetünk valami finoman! Ez a cukkinis lecsó például ízében megjeleníti a pár napra feledésbe merülő strandidőt, és látványnak is szép!