Barion Pixel Hidegfronttal búcsúzik a nyár – Coloré

Hidegfronttal búcsúzik a nyár

2022. 09. 15.

Ugyan helyenként előfordult zápor és zivatar, a héten még kellemes nyárias időnk volt, ám hétvégén egy hidegfront vet véget ennek.

Pénteken már elkezdi éreztetni hatását a közelgő hidegfront: kevesebb napsütés várható, mint az utóbbi napokban, és többfelé számíthatunk kisebb esőre vagy záporesőre, helyenként zivatarra. Az északnyugati szél is élénk lesz, de az esti órákra mérséklődik. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 25 fok közt várható.

Szombat: Felhős reggelre ébredhetünk; a Dunántúlon és az ország középső részein esőre kell számíthatunk élénk északnyugati széllel. A hőmérséklet sehol nem megy 22 fok fölé, de a nyugati részeken ennél jóval hűvösebbre készülhetünk – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Vasárnap: A hét utolsó napján esős időre számítsunk, melyet viharos szél kísér. A csúcsértékek csupán 13 és 17 fok közt mozognak.

Hétfő: Az időjárás változékony lesz, egy dolog biztos azonban, hogy a szél országszerte viharossá fokozódik. A hőmérséklet nem fogja elérni a 20 fokot, úgyhogy lassan ideje elővenni a dzsekiket!

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix