Barion Pixel Ilyen időt hoz december első hétvégéje – Coloré

Ilyen időt hoz december első hétvégéje

2022. 12. 01.

Bekopogott ajtónkon a december, és ezzel együtt a cidri is megérkezett. Ugyan lesz példa pluszokra is, most már minden kétséget kizáróan vastag télikabát kell!

Pénteken felhős lesz felettünk az ég. Az ország nagyobb részén nem kell csapadékra készülnünk, ám a nyugati területeken élők ne hagyják otthon az esernyőt, hiszen eső és havas eső is előfordulhat. A hegyvidéki területeken havat is hozhat a december, ugyanis a hőmérséklet akár -5 fokig is lemehet. Napközben sem megy sokkal magasabbra: csupán 1 és 5 fok közötti értékekre készülhetünk – írja a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal.

Szombaton reggel országszerte köddé válik a táj, ám enyhe eső csak északkeleten várható. A hőmérséklet ekkor -1 és +3 fok körül alakul, ami napközben legfeljebb 8 fokig emelkedhet. A borongós idő napközben is folytatódik, amit a Dunántúlon délkeleti szél kísér.

Vasárnap is maradnak a felhők, a Dunántúlon viszont erőssé válnak a széllökések. Mindennek ellenére a hőmérséklet egész magasra, 10 fokig szökik majd!

A jövő hét első felében is marad a 9-10 fok körüli csúcshőmérséklet, ám az ország nagyobb részén eső várható, úgyhogy ne hagyjuk otthon esernyőinket!

Nyitókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix