Barion Pixel Búcsút inthetünk a kánikulának – Coloré

Búcsút inthetünk a kánikulának

2022. 08. 10.

Az elmúlt hetek folyamatos forrósága meglehetősen megnehezítette a napjainkat. Jó hír azonban, hogy a lehűlés tartós lesz, és már nem lesz rekkenő a hőség.

Csütörtökön változatos lesz felettünk az égbolt: északnyugaton és északon gyengén felhős, máshol derült lesz az ég. Éjszakai esőt nem jósol a Süssfelnap időjárás előrejelző oldal. A hőmérséklet az éjszakai órákban 12 és 17 fok között alakul, de a fagyzugos völgyekben akár hűvösebb is lehet. Napközben gomolyfelhőket figyelhetünk meg az égen, melyek enyhítő záport hozhatnak. A hőmérséklet 22 és 30 fok között alakul.

Búcsút mondhatunk a kánikulának: a közeljövőben nem megy 30 fok fölé a hőmérséklet
Búcsút mondhatunk a kánikulának: a közeljövőben nem megy 30 fok fölé a hőmérséklet / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Pénteken változóan felhős égre ébredhetünk. Az északnyugati országrészben élők ablakát verheti a reggeli zápor. A hőmérséklet éjszaka és kora reggel 11 és 17 fok között alakul. Napközben fátyol- és gomolyfelhős lesz felettünk az ég, a Dunántúlon élők akár esőre is számíthatnak. A hőmérséklet 24 és 31 fok között lesz.

Hétvégén változékonyabb idő várható, nagyobb eséllyel számíthatunk záporokra és zivatarokra. Melegedés nem várható, a csúcsértékek várhatóan 30 fok körül lesznek.