Barion Pixel A változókorban is belülről fakad a szépségünk (x) – Coloré

A változókorban is belülről fakad a szépségünk (x)

2023. 01. 02.

Számos szorongás forrása a következő kérdés: mit ér az ember, ha nem marad örökre fiatal? A megjelenésünk a megfelelő beavatkozásokkal sokáig fiatalos maradhat, azonban a hormonrendszerünket nem lehet becsapni. Ez önmagában kínzó gondolat, pláne, ha még a klimaxos panaszok is felhívják a figyelmünket az idő múlására.

A TikTokon egyre több olyan influenszert látunk, aki minden szempontból huszonévesnek tűnik: sűrű, dús hajukról, ruganyosságukról, törékeny alakjukról, szabályos fogsorukról és tónusos arcbőrükről nem árulkodik, hogy már túl vannak az ötvenen. Munkásságukkal azt sugallják, hogy változókorban is illik minél fittebbnek, csinosabbnak lenni. A szépségipar számos beavatkozása áll rendelkezésünkre, ha mérsékelni szeretnénk a kor nyomait – a hormontermelést azonban nem lehet „plasztikázni”.

A változókorban is legyünk harmóniában önmagunkkal

A változókorban a női szervezetben alapvető átalakulás zajlik le: a testünknek többé nem kell energiát fordítania arra, hogy kész legyen egy új élet befogadására, és lassan leáll először a progeszteron-, majd az ösztrogéntermelés. Ezek a módosulások számos testi-lelki tünettel járhatnak: zavaró hőhullámokkal, hízással, kimerültséggel, hüvelyszárazsággal, erősödő szorongással, ingerlékenységgel, esetleg depresszióval. A folyamat ellen nincs mit tenni, az élet természetes része, de negatív hatásai némi odafigyeléssel mérsékelhetők. Ennek az állapot elfogadása is a része.

Gyógynövényekkel a változás útján

Az elfogadásra azért van szükség, mert a külsőnkön is nyomot hagy, ha rosszul érezzük magunkat: kutatások szerint a szenvedés, a kiegyensúlyozatlanság az arc szimmetriáján (pontosabban annak hiányán) is látszik. Lehetünk önmagunkkal kíméletesebbek, hagyhatunk teret a pihenésnek, elkezdhetünk sportolni, természetet járni. A szerelem is (újra) ránk találhat, ami szintén jó hatással lehet a közérzetünkre. Ezen túl a természet erejét is segítségül hívhatjuk: mind a Cimicifuga racemosa, mind a lélek napsugarának hívott orbáncfű hatásosan támogathat bennünket a változásmenedzsmentben.

Remifemin Plus
Remifemin Plus – Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária

Remifemin Plus: hormonmentes segítség a változókor testi-lelki tünetei ellen

Az említett két gyógynövény kivonata a fő összetevője a hormonmentes Remifemin Plus tablettának, amely jó választás lehet akár a korai, akár a később jelentkező változókori testi és lelki tünetek enyhítésére. A hazánkban is jól ismert növényi gyógyszer a Cimicifuga racemosa – magyarul poloskavész – egyedülálló, úgynevezett iCR-kivonatát tartalmazza. Hatásosságát és biztonságosságát számos klinikai vizsgálat igazolta. A Remifemin Plus hormonmentes, így orvosi javaslatra olyan esetekben is alkalmazható, amikor a hormonkezelés ellenjavallt. A Remifemin Plus ellenőrzött körülmények között termesztett gyógynövények kivonatából, szigorú minőségi követelményeknek megfelelően előállított, klinikailag igazolt hatású gyógyszer, amelynek állandó összetételét és minőségét rendszeres gyártói és hatósági ellenőrzések garantálják. A Remifemin Plus már 120 darabos kiszerelésben is kapható. A növényi gyógyszer hosszú távon is alkalmazható, napi adagolása a tünetek erőssége szerint módosítható.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A borítókép forrása: Remifemin.hu