Zöldséges rizottó: ilyet még biztos nem készítettél!

Ennek az ételnek számos fajtája van: csirkemájas, gombás, zöldborsós, amik mind rendkívül finomak, de ha még nem próbáltad a zöldséges rizottót, itt az idő!

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (brokkoli, répa, zöldbab, karfiol)
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg vaj
  • 1 hagyma
  • 1 kávéskanál őrölt currypor
  • 2 dl húsleves
  • 30 dkg főtt rizs (Arborio rizottó rizs kiváló erre, különösen ha kevés fehérborban és húslevesben főzzük meg!)
  • 20 dkg reszelt parmezán sajt

Így készül a zöldséges rizottó:

A zöldségeket enyhén sós vízben felteszem főni. Ha megpuhultak, leszűröm és jól lecsöpögtetem őket. (Tehetünk hozzá akár friss zöldségeket is, akár cukkinit, paprikát de kukoricát is!) A hagymát apróra vágom, majd felolvasztom a vajat és kissé megfuttatom rajta a hagymát. A Keveremkavarom ehhez póréhagymát ajánl, de akár a lilahagyma is kiváló lehet hozzá! Rádobom a párolódott hagymára a megfőtt zöldségeket, majd ízlés szerint sózom, borsozom és végül a curryvel fűszerezem.

Hozzákeverem a főtt rizst, felöntöm a húslevessel, és néhány percig együtt párolom. Tálaláskor a frissen reszelt parmezán sajttal szórom meg a tetejét. Egy finom fehér bor tökéletes kísérője lehet az ételnek.

A zöldséges rizottó nemcsak színes, de finom is!
A zöldséges rizottó nemcsak színes, de finom is! / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

A mediterrrán népek sokszor a tintahal tintájával színesítik a rizottót, erről itt írtunk.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Így épít a nemet mondás művészete – 3. rész