Barion Pixel Varázsolj nyarat a konyhádba ezzel a cseresznyés lepénnyel! – Coloré

Varázsolj nyarat a konyhádba ezzel a cseresznyés lepénnyel!

2022. 01. 28.

Messze még a nyár, de ha maradt tavalyról fagyasztott cseresznye, pillanatok alatt a konyhában érezhetjük a nyár fenséges ízeit.

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha margarin
  • 15 dkg nádcukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • egy csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • fél kilogramm magozott, fagyasztott cseresznye
  • plusz egy kevés liszt

Elkészítés:

A Keveremkavarom javaslata szerint a sütőt 180 fokra melegítem.

A vajat kikeverem a cukorral és a tojássárgájával, majd sóval és fahéjjal ízesítem. Hozzákeverem a lisztet, és a tojások fehérjét kemény habbá verem. Ezt óvatosan beledolgozom a tésztába úgy, hogy ne törjön össze.

Egy tálcára lisztet öntök úgy, hogy ne legyen látható a tálca alja, majd ráöntöm a fagyasztott cseresznyéket, és rázogatom őket, így gondoskodva arról, hogy egy finom réteg liszt fedje be a felületüket.

Egy 24×22 centis tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleöntöm a tésztát. Beledobálom az enyhén lisztes gyümölcsöket, betolom a sütőbe és 30 percig sütöm.

Tűpróbával tesztelem, és ha megsült hagyom teljesen kihűlni.

Cseresznyés lepénnyel dobd fel a telet!
A tetejét porcukorral is ízesíthetjük!/Kép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Tipp:

Meggyel is tökéletesen működik, mert az édes tésztához kiválóan megy a meggy pikáns, savanyú íze.