Messze még a nyár, de ha maradt tavalyról fagyasztott cseresznye, pillanatok alatt a konyhában érezhetjük a nyár fenséges ízeit.
Hozzávalók:
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg nádcukor
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- egy csipet só
- 20 dkg liszt
- 5 tojás
- fél kilogramm magozott, fagyasztott cseresznye
- plusz egy kevés liszt
Elkészítés:
A Keveremkavarom javaslata szerint a sütőt 180 fokra melegítem.
A vajat kikeverem a cukorral és a tojássárgájával, majd sóval és fahéjjal ízesítem. Hozzákeverem a lisztet, és a tojások fehérjét kemény habbá verem. Ezt óvatosan beledolgozom a tésztába úgy, hogy ne törjön össze.
Egy tálcára lisztet öntök úgy, hogy ne legyen látható a tálca alja, majd ráöntöm a fagyasztott cseresznyéket, és rázogatom őket, így gondoskodva arról, hogy egy finom réteg liszt fedje be a felületüket.
Egy 24×22 centis tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleöntöm a tésztát. Beledobálom az enyhén lisztes gyümölcsöket, betolom a sütőbe és 30 percig sütöm.
Tűpróbával tesztelem, és ha megsült hagyom teljesen kihűlni.
Tipp:
Meggyel is tökéletesen működik, mert az édes tésztához kiválóan megy a meggy pikáns, savanyú íze.