Barion Pixel Túrós tészta harcsaropogóssal – Ha unod a paprikást! – Coloré

Túrós tészta harcsaropogóssal – Ha unod a paprikást!

2023. 10. 24.

A túró, a tészta és a harcsa hármasából rossz dolog még biztosan nem született! Most nem a megszokott, paprikás változatot kóstolhatjuk meg!

A túrós tészta önmagában is finom, és kiválóan megy hozzá a harcsa is. Általában harcsapaprikás formájában tálalják, ám ez a változat teljesen más: nem kell vesződni a paprikással, ugyanis egy roppanós harcsa lesz a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 30 dkg szélesmetélt vagy csuszatészta
  • 30 dkg lágyabb túró
  • tejföl (egy kis pohárka vagy egy vödörnyi – ki hogy szereti)

A harcsaropogóshoz:

  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál sertészsír
  • friss petrezselyem

Így készül a túrós csusza harcsaropogóssal:

A tésztához bő, sós vizet teszek fel melegedni, majd ha forr, hozzáöntöm a tésztát, és a csomagoláson látható ideig főzöm. Míg fő, megmosom a halat, és egy éles késsel egészen apróra darabolom. A fűszereket összekeverem, és beleforgatom a haldarabkákat.

Egy serpenyőben felhevítem a zsírt, beleteszem a harcsadarabkákat, és folyamatos kevergetés mellett egészen ropogósra sütöm őket.

Mire a hallal elkészülök, a tészta is megfő: leszűröm, elkeverem benne az összetört túrót, tányérokba szedem, mehetnek rá a harcsapörcök, jó sok tejföl, és frissen vágott petrezselyem.

Nyitókép forrása: Hadarik Rita