A túró, a tészta és a harcsa hármasából rossz dolog még biztosan nem született! Most nem a megszokott, paprikás változatot kóstolhatjuk meg!
A túrós tészta önmagában is finom, és kiválóan megy hozzá a harcsa is. Általában harcsapaprikás formájában tálalják, ám ez a változat teljesen más: nem kell vesződni a paprikással, ugyanis egy roppanós harcsa lesz a végeredmény!
Hozzávalók:
- 30 dkg szélesmetélt vagy csuszatészta
- 30 dkg lágyabb túró
- só
- tejföl (egy kis pohárka vagy egy vödörnyi – ki hogy szereti)
A harcsaropogóshoz:
- 40 dkg afrikai harcsafilé (irdalt)
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 evőkanál sertészsír
- friss petrezselyem
Így készül a túrós csusza harcsaropogóssal:
A tésztához bő, sós vizet teszek fel melegedni, majd ha forr, hozzáöntöm a tésztát, és a csomagoláson látható ideig főzöm. Míg fő, megmosom a halat, és egy éles késsel egészen apróra darabolom. A fűszereket összekeverem, és beleforgatom a haldarabkákat.
Egy serpenyőben felhevítem a zsírt, beleteszem a harcsadarabkákat, és folyamatos kevergetés mellett egészen ropogósra sütöm őket.
Mire a hallal elkészülök, a tészta is megfő: leszűröm, elkeverem benne az összetört túrót, tányérokba szedem, mehetnek rá a harcsapörcök, jó sok tejföl, és frissen vágott petrezselyem.
Nyitókép forrása: Hadarik Rita